Jaume Fuster – De Mica en Mica somple la pica

1 06 2013

Títol: De mica en mica s’omple la pica
Autor: Jaume Fuster
Any: 1976
Editorial: El Cangur (Edicions 62).

Resum:
L’Enric Vidal torna a Barcelona, després de passar una temporada a l’Àfrica. Necessita diners i la seva germana, la Júlia, li diu que l’Andreu Rodergues, l’home amb qui ella manté una relació, està buscant un xicot espavilat, que tingui carnet de conduir i passaport. Després de l’entrevista per aconseguir la feina, l’Enric sent una conversa telefònica d’en Rodergues amb una persona i aquest l diu que ja té el brètol capaç de tot per una mica de diner.
A l’endemà la Júlia li diu al seu germà que ha trucat l’Andreu i que li han donat la feina. Després d’haver sentit la conversa telefònica i amb el que li deia en Rodergues, que li deixaven un cotxe i havia d’anar a quatre països, l’Enric Vidal va sospitar que tot allò era un negoci brut. Va demanar més diners del que li oferien per fer allò. Es van posar d’acord, totes les despeses pagades i vint mil duros quan tornès a Barcelona. Amb el cotxe que li deixaven havia d’anar cap a Lió, després a Wintherhur , on li donaríem un altre vehicle, d’allí a Àustria: Salzburg, Viena, Graz, i després a Venècia, Milà i Gènova. D’Itàlia altre cop a Lió, on li tornaran el cotxe que tenia i després cap a Barcelona. En el viatge coneix una noia, la Bebel, que es queda amb ell. L’Enric Vidal sospita que en el cotxe porta alguna cosa, però per més que busca no troba res. Una vegada a Barcelona es troba en Rodergues, mort. La seva germana morta, simulant un suïcidi amb gas. En el banc no li paguen el teló dels vint mil duros, tenen ordres d’avisar la policia perquè els han dit que el teló és robat.
Així que, l’Enric Vidal s’ha d’amagar, però al mateix temps investiga tot allò pel seu compte ja que ell vol cobrar els diners. Va aconseguir descobrir un nom, Jaume Romagosa. Però per més que insistia no aconseguia trobar-lo. Sempre hi havia algú disposat a donar-li una pallissa. Fins que va saber què hi havia al cotxe; un amagatall on hi col•locaven els diners d’un desfalc a la fàbrica d’en Romagosa. L’Enric Vidal troba els llibres de la fàbrica amb els que es podia demostrar el desfalc, però llavors segresten la Bebel. Amb l’ajuda d’un amic aconseguiex entrar en una festa, on allibera la Bebel i li diu que vagi a avisar a la policia. Per fi l’Enric coneix en Romagosa, i li diu tot el que ha descobert. La seva germana era la dona d’en Roderues, va ser ella que el va matar instada pel seu germà, el qual va fer matar la Júlia. Set morts, tot per tapar negocis bruts, il•legals. En Romagosa li ofereix a l’Enric Vidal el lloc d’en Rodergues i un taló de tres-centes mill pessetes. L’Enric Vidal estava cansat, molt cansat…

Opinió:
Personalment crec que aquest llibre de Jaume Fuster és molt interessant, tracte de la vida d’un personatge anomenat Enric Vidal el qual li passen una sèrie de coses que farà que la novel•la esdevingui uns fets que després siguin entretinguts per el lector.
És una novel•la d’intriga d’investigació, molt entretinguda i fàcil de llegir.

Recomanació:
Recomano aquest llibre a totes les persones que tinguin interès per les novel•les d’intriga, que siguin policíaques i interessants. Els fets que passen durant tota la història faran que el lector li agradi moltíssim aquesta novel•la.

Alumne: Gerard Soler
Curs: 4t B ESO

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: