ALOMA

1 06 2013

Aloma és una noia adolescent orfe, solitària i somiadora, que viu amb el seu germà Joan, la seva cunyada Anna i amb el seu nebot, Dani. Aloma, tenia un altre germà, el Daniel que feia poc temps que s’havia mort i ella el recordava sovint. Un dia, el germà de l’Anna, el Robert, ve de visita des d’Amèrica i quan Aloma el veu, s’enamora d’ell. Poc després, el fill del Joan i l’Anna es posa malalt, i el metge els hi recomana que canviïn d’aires i l’Anna i el Dani, se’n van al camp, a casa d’uns amics. Mentrestant, Aloma viu el primer petó amb en Robert, un dia que queden per anar al cinema. A partir d’aquí, ella viu feliç aquella època d’amor. A més, el Joan manté una relació amb la Coral, una noia atractiva, però que només busca diners. La família va rebent cartes de l’Anna i ella els comunica que el Dani no millora, fins que, dies més tard, mor. Tota la família, viu una situació econòmica dolenta, l’àmbit familiar queda desfet i la relació d’Aloma amb el Robert fracassa. Acaben perdent la casa que era tan estimada per Aloma, i en poc temps se’n van a viure en un pis. La jove noia espera un fill, però no en diu res a ningú, ja que se sent utilitzada per el Robert, quan sap que no el tornarà a veure més, per tant, el Robert marxa sense saber que Aloma espera un fill seu. Més tard, l’Anna s’assabenta que la noia està embarassa, i no s’ho pren bé. Aloma fuig del pis, després de la mala reacció de la seva cunyada. La noia pren una gran dedició i, se’n va lluny d’allà, amb la responsabilitat del seu fill.  Aloma oblida els records de la seva infantessa i afronta al seu futur, solitària.

Personalment, és una novel·la psicològica i simbòlica que m’ha agradat molt. És gran llibre, interessant, fàcil d’entendre i ràpid de llegir, ja que quan comences no pots parar. Utilitza un llenguatge àgil i entenedor. Encara que sigui una història bastant trista i intimista, té emoció constantment i destaca pels sentiments dels personatges. A més, podem pensar que narra uns fets reals, ja que qualsevol de nosaltres podem viure una situació semblant a la de la novel·la, força dura. M’ha agradat molt la mostra dels sentiments de les persones, el seu comportament i veure com afronten a diferents problemes.

Recomanaria aquesta novel·la a totes aquelles persones que els hi agradi llegir i que tinguin ganes de passar una bona estona. També, la recomanaria a tots aquells que es vulguin endinsar en una novel·la intensa i apassionada, amb moments dramàtics, com és aquesta. A més a més, reflecteix com era la societat d’aquella època, com poden passar les coses ràpidament i com la vida et pot canviar radicalment.  En resum, tots el sentiments que hi ha en la novel·la, arriben al lector i per això, la recomanaria tan a persones joves com a gent més gran.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: