La volta al món en vuitanta dies

20 05 2013

RESUM

El protagonista, en Phileas Fogg, va fer una aposta amb els seus companys de treball en la qual es jugaven unes 80.000 lliures, la aposta era si en Phileas faria o no la volta al mon en 80 dies.
El principal problema va ser que tres dies abans del començament del viatge van robar en un banc de Londres unes 55.000 lliures, per això, durant tot el viatge van ser confosos per el verdader lladre, que no va ser capturat fins el dia abans de que en Phileas arribes un altre cop al seu punt d’origen, Londres.
abans de tot això es trobaren a en Fix un detectiu que estava boig per capturar a en Phileas, a en fix li havia arribat la noticia de que un home havia robat 55.000 lliures en un banc de Londres i ell va perseguir a en Phileas i al seu criat, en Passepartout, des de Suez fins al final de tot a Londres.
Abans de tot van anar a Bombai allà van rescatar a una princesa que havia estat apunt de ser incinerada i la futura esposa del” Senyor Phileas” , la senyora Aouda així es deia la princesa.
posteriorment van anar a Calcuta on no va passar res de especial, on van agafar un vaixell per anar en direcció a Hong Kong allà en fix els va arrestar perquè en fix va entrar a una pagoda en la qual no acceptaven persones que no fossin budistes. van haver de pagar per no passar gaire temps perquè sinó perdrien la aposta. per això van agafar el primer vaixell per anar a Yokohama però el van perdre els senyor Fogg i la Aouda però el criat no perquè aquell dia anava begut i no es va recordar que havia de avisar a en Fogg que el vaixell sortia una hora abans. a Yokohama el criat va haver de fer de pallasso per cobrar alguna cosa ja que en Phileas era qui tenia els diners. En Phileas i la senyora Aouda van embarcar en un vaixell més petit per anar-hi.
De Yokohama a Amèrica del nord on es trobaren amb un futur alcalde que els faria els dies impossibles amb qui en Fix en Phileas i el criat es van picar, van pujar al tren i hi tornaren a coincidir però abans de tornar a la seva batalla van sofrir un atemptat dels indis de allà van perdre a en Passepartout, el criat, i el van tornar a recuperar i van prendre un vaixell per anar un altre cop cap a Europa on finalitzaren el viatge però això no acaba així en Fix els arresta i els porta a judici un cop allà els expliquen que el lladre havia estat detingut el dia abans així que eren lliures encara que creien que havien arribat tard, però es van adonar que havien arribat dissabte quan en realitat havien de arribar un diumenge a les 9:05 hores del matí tot es deu a que havien de veure aixecar-se 80 cops els sol i només el van veure 79 cops i ells en lloc de contar els cops que veien el sol miraven les hores del rellotge d’aquesta manera era més fàcil confondre’s de dia
la princesa Aouda i en Phileas guanyen la aposta però no els donen res així que queden arruïnats i es van casar.
PERSONATGES:
PHILEAS: protagonista treballava al reform club.
Jane Passepartout: criat que acompanya al protagonista durant el recorregut
Aouda: princesa de la Índia que es casa amb en Phileas                                                                                                                                                             Fix: detectiu que els persegueix al llarg del trajecte.

OPINIÓ:

és un llibre bastant extens però molt entretingut i m’encanta perquè el final era molt difícil de preveure encara que tenia el pressentiment  de que la parella s’acabaria casant des que la escata a mi les històries de amor no em solen agradar però aquesta n’és una bona excepció i espero que també per vosaltres i es recomanable per a gent de la meva edat i a gent d’alta edat.

AUTOR:

Jules Verne

Nantes, 1828 – Amiens, 1905. Escriptor francès universalment conegut gràcies a

la dedicació al gènere de la novel·la científica, que feia amb grans dosis d’aventura i

de ficció, però amb troballes enginyoses totalment avançades i inimaginables per a

seva època, com ara els vehicles espacials, la televisió o el submarí

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: