El Gos dels Baskerville

20 05 2013

L’estranya mort a de Charles Baskerville li va interessar a Holmes, sobretot per la llegenda que li va explicar el Dr Mortimer sobre “el gos dels Baskervillle”, la qual deia que existia un monstruós gos que assassinava a tots els Baskerville.

Mortimer va tornar amb Sir Henry Baskerville, l’únic hereu de la mansió, perquè els detectius li informaran de la llegenda. Abans d’anar a la casa de Holmes, a Sir Henry li va desaparèixer una bota . Holmes va decidir que Watson aniria amb Sir Henry a la mansió i, Watson més tard li informaria de tot l’important que passés. L’endemà Watson va conèixer als veïns, James Stapleton i la seva germana, la senyoreta Stapleton, la qual creient que Watson era Sir Henry va advertir que estava en perill. A Watson li va semblar estrany, ja que, quan el seu germà es va acostar es va callar de cop, mentre sentien el rugit del gos. També van conèixer a Frankland, un antic advocat, pare de l’oblidada Laura Lyons.

Watson i Sir Henry van descobrir que cap a uns dies s’havia escapat un pres, Selden germà d’una de les serventes de Sir Henry.

Holmes va aparèixer per sorpresa mentre Watson estava veient unes cabanes neolítiques, i li va explicar que sempre havia estat allà i que havia interrogat mistress Lyons, la qual havia tingut una relació amb Stapleton.

Watson i Holem van intercanviar informació i van arribar a la conclusió que l’assassí era Stapleton i, que la senyoreta Stapleton no era la seva germana sinó la seva dona.

Era de nit quan es van sentir un soroll espantós, estaven desesperats per Sir Henry i van córrer cap a ell, van trobar al pres amb el crani aixafat, ja que el gos va creure que era Sir Henry per l’olor característica de la seva bota, desapareguda anteriorment.

Holmes i Watson van fer creure que van marxar a Londres, però en realitat anirien a recollir al tercer detectiu, Lestrade, el qual els ajudaria a capturar Stapleton.

Sir Henry va ser convidat per Stapleton a sopar. En sortir de la casa d’aquest,  es van trobar els tres detectius disposats a capturar l’assassí de totes les morts dels Baskerville. A l’estona d’entre la boira va aparèixer el gos, Sir Henry va començar a córrer, Holmes va sortir del seu amagatall i li va disparar, el gos va  morir. Al contrari que el gos, Strapleton aconseguir escapar. Watson i Holmes van acudir a la dona de Strapleton, l’únic que la dona va poder fer va ser ensenyar el pantà en què guardava al gos.

Dies després, es van reunir tots a Londres i Holmes els va explicar el resum del cas, i va decidir que tot descasaría durant uns dies.

Opinio personal:

Crec que és un llibre molt entretingut ja que es basa d’assasinats i també de detectius i a mí m’apassiona aquest tema.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: