La crida de la natura salvatge

17 05 2013

Aquest llibre tracta sobre la vida d’un gos anomenat Buck que viu el canvi d’una vida familiar a una salvatge. Al principi viu a la casa del jutge Miller, fins que un dia el jardiner, el qual considerava que era mal pagat, per venjar-se va vendre el gos a uns comerciants del Canadà. Durant el viatge en Buck va ser engabiat i intentava fugir, però la lluita no va servir per res.

Un cop allà François i Perrault el van recollir per ser un gos de trineu. El primer canvi que Buck nota és que fins ara havia estat en una casa molt ben cuidat, i passa a ser un gos prescindible d’una manada. Allà fan viatges per la neu. El líder del grup és Spitz, un gos amb molt mal geni i ferotge, amb en Buck tenen uns quants enfrontaments fins que al final fan una batalla a  mort en què Buck en surt vencedor. A causa d’això la resta de gossos el consideraran el nou líder del grup. La baralla és el primer símptoma  que sent de la crida salvatge i l’esperit per a la supervivència. Un dia els seus amos es perden per a la muntanya i Buck passa a ser el gos de dos homes inexperts Hall i Charles. Ells li exigeixen massa, posen carreges inútils i abans que Hall el comenci a maltractar físicament Jhon Thorton el salva i se l’emporta. Viu amb el llenyataire i la crida es calma però de tant en tant la sent i va al bosc però retorna amb en Jhon perquè li deu fidelitat. Un dia, a partir d’una aposta, aconsegueixen 1000 dòlars i van a buscar una mina d’or. Aconsegueixen moltes riqueses i  viuen molt bé fins que el final Jhon mort. Buck, sense amo, torna a sentir la crida i se’n va al bosc.

Finalment acaba udolant com un llop, fet que simbolitza el procés de la crida.

OPINIÓ PERSONAL

M’ha cridat l’atenció que el protagonista fos un gos ja que normalment són humans. Li recomanaria a la gent que li agrada la vida salvatge i els animals. He gaudit molt llegint-lo.

PAU CLAPÉS 3r B

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: