El Llibre de la Selva

17 05 2013

Biografia de la autora:

Núria Pradas Andreu va néixer a Barcelona el  primer dia de setembre de l’any 1.954, al barceloní barri del Poble Nou, on va viure fins que es va instal·lar a Sant Feliu de Llobregat, d’on es considera filla adoptiva, i on hi té la feina i la família.

Va estudiar Filologia Catalana i es llicencià a la Universitat Central de Barcelona, l’any 1980. De seguida va començar a treballar dins del camp de l’ensenyament, la seva gran vocació.

A més d’ensenyar, a la Núria li agrada el teatre i escriure. Dins del teatre ha fet una mica de tot: actuar, escriure, dirigir i carregar l’escenografia a la furgoneta!

I pel que fa a escriure, des de fa uns quants anys es dedica a inventar-se històries per a nens i joves, i, de moment, li va força bé.

És casada i té tres fills, la Laia, l’Oriol i la Clàudia. Ells són la seva millor

 

Resum

La historia comença que, una parella esta per la selva i son atacats per en Shere Khan un tigre molt ferotge de la selva, per culpa d’això perden el seu fill.

Uns llops el troben i el cuiden, la mare lloba li posa el nom de Mowgli, despres el presenten en el Consell de Roca, per que sigui acceptat, l’acepten de manera que Bagheera una pantera que l’ensenya a caçar.

Com qualsevol altre llop, és instruït en la Llei de la selva (6 articles on es presenten els valors que ha de tenir un llop) per Baloo, un vell ós bru. Mowgli viu amb ell diferentes històries que li fan entendre el valor de les lleis.

Com que en Mowgli va creixent, les diferencies entre ell i els llops es fan més evidents, Mowgli es expulsat de la manada, i sen va  a viure amb la seva mare biològica a qui va trobar en un poble proper. Pero encara tenia una tasca pendent amb en Shere Khan, matar-lo.

En el poble es converteix en un pastor de bous, aquet treball li proveeix l’eina adequada per complir la seva tasca.

Akela i el Germà Gris, el germà llop enganyant a Shere Khan i aconsegueix que tot el remat de bous l’axafin.

Despres Mowgli es queda a viure amb els humans, però també és expulsat d’aquell poble per que els consideren un esperit maligne per parlar amb els animals.

 

Valoracio personal :

Aquest llibre m’ha agradat molt, perque m’ha portat de nou a la meva infantesa. És un conte de sempre, d’aquelles històries que tothom coneix, i que a tothom li han explicat.

Utilitza un vocabulari fàcil i entenedor, no m’ha costat seguir el procediment de la història, i per això el recomano a tothom, princpialmen a la gent que no li agradi gaire llegir, o que es cansi facilment.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: