Viatge al centre de la Terra

16 05 2013

 

Biografia de l’autor

Jules Verne, un escriptor francès, va néixer a Nates el 1828. Va estudiar dret a París, tal com volia el seu pare. Però allò que li interessava de jove eren els viatges, que li permetien de conèixer el món, i la ciència. Així va estudiar el seu comte matemàtiques, física,  geografia, etc. També li agradava molt llegir.

Resum

Aquest llibre explica la història d’un professor de ciències que per casualitat és troba un pergamí en el qual hi ha un missatge ocult, però, després de haver-hi donat moltes voltes el cap descobreix el missatge, allà i diu que pot arribar al centre de la Terra entrant per un volcà d’Islàndia, això ho ha escrit qui abans ja havia fet aquella ruta, Arne Saknussemm. El professor de ciències decideix fer una viatge rumb al volcà, acompanyat per el seu nebot Axel i un guia anomenat Hans. Després de passar moltes hores caminant un cop entres dins del volcà trobaràs un riu, el qual va ser dit “riu d’en Hans”, desprès un mar, també anomenat però aquest cop amb el nom de “mar d’en Lidenbrock” (el professor) i un cop haver travessat el mar una illa, “l’illa de l’Axel”. Misteriosament quan es preparaven per a retrocedir l’aigua se’ls emportava per la pressió i sortiran a un volcà d’Itàlia. Finalment van tornar a la seva ciutat natal, Hamburg, Alemanya.

Personatges

Axel: És elnebot del professor Lidenbrock, nuvi de Graüben i el narrador en d’aquest llibre.

Otto Lidenbrock: El professor de mineralogia, oncle d’Axel, padrí de Graüben i el que va organitzar el viatge al centre de la Terra.

Hans: Abans era caçador d’unes aus islandeses que es deien eíderes i després guia islandès que contracta Lidenbrock per al viatge al centre de la Terra.

 

Valoració

M’agrada molt. És un llibre bastant interesant. Et fa volar la imaginació i també et sents a la pell dels protagonistes. És un excel·lent llibre, el recomano a tothom la veritat.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: