SI TU EM DIUS VINE, HO DEIXO TOT… PERÒ DIGUE’M VINE

15 05 2013

RESUM DEL LLIBRE:

És una novel·la de l’Albert Espinosa que explica unes anècdotes de un noi nan, anomenat Dani.

Es va quedar sense pares des de ben petit, a causa d’un accident.

Tota la família eren nans; per això ell, el petit li va dir a la mare, que li prometia créixer quan fos més gran, i així ho va fer. Tot i que no físicament, mentalment i dins seu havia estat una enorme persona. Però només gràcies a unes persones que s’havia topat pel camí.

La primera d’elles era el Sr.Martín, el va conèixer a l’hospital quan era petit i al Dani, l’havien d’operar de amígdales.

El Sr.Martín era un ancià que no tenia ningú que el feia costat, tan sols unes velles fotos de fars, que segons ell eren els seus fills, els únics amb qui havia connectat i havia transmès alegria, però ara a més a més tenia una petita persona, el jove Dani que el va fer costat fins que el Sr.Martin va morir a la UVI.

Li va arribar a ensenyar moltes coses a en Dani.

Després de la mort dels pares, va quedar-se a custòdia del seu germà, però ell va fugir, el seu germà no el tractava gents bé, ja que li tenia ràbia per creure que en Dani era el fill mimat.

Va agafar un vaixell en direcció a Capri, sense saber que volia fer i com continuar la seva vida.

En aquell vaixell va conèixer en George, un altre ancià però mes àgil, tot i que li faltava una cama.

Li va ensenyar un sac, un sac vermell que amb allò es desfogava, i no només això, el sac era un gran amic amb qui podies treure tota la teva tristesa fins a saber en realitat el que volies per a tu mateix, a saber confiar en tu mateix.

Van tenir una molt bona amistat entre els dos a Capri. Fins que en Dani es va fer gran, i va marxar, va conèixer una dona amb la qual intentaven tenir un fill, l’anomenat Izan que li agradaven els planetes i la música de Queen, però mai van tenir aquest nen desitjat.

La relació es va acabar i el Dani va marxar altre cop a Capri a fer la seva feina, que era trobar un nen desaparegut que havien segrestat, allà es va adonar que el nen el qual havia desaparegut, era igual que el imaginari Izan que volien la parella.

Finalment recupera el nen i l’entrega als pares, i tot acaba que en Dani envia un missatge a ella i li diu que el famós Izan el vol tenir, costi el que costi i sigui de l’altura que sigui, l’estimarà igual.

Fins l’ultima frase que li diu: Si tu em dius vine, ho deixo tot però digue’m vine.

La noia de seguida li respon: Vine…i vinc.

 

VALORACIÓ PERSONAL:

En aquesta novel·la s’aprèn que la vida no està feta per decidir el teu futur, perquè hi ha coses que d’un moment a l’altre et canvien de sentit i et veus perdut, així que sempre facis el que facis has de disfrutar i no pensar en el que vindrà però sobretot, sense importar-te el que pensin i el que diguin els altres.

El personatge que m’he identificat més és el protagonista, no perquè sigui nan, perquè no ho sóc, però si que he passat alts i baixos en males circumstàncies i en moments així penses que ja no pots fer res més, que no fas res en aquest món, però de cop, te n’adones que encara  hi ha un munt de coses maques per fer a la vida.

 

BIOGRAFIA DE L’AUTOR:

Nascut a Barcelona el 5 de Novembre de 1974, de petit va patir un càncer i li van haver d’amputar una cama, un pulmó i part del fetge. Va passar gran part de seva infantesa a l’hospital lluitant contra aquesta malaltia. Ha fet teatres com ara “Els nostres tigres beuen llet” i ha fet de guionista en la sèrie de  TV3 “Polseres Vermelles”.

També ha protagonitzat molts llibres com: “Si tu em dius vine, ho deixo tot però digue’m vine.”, “Tot el que podríem haver estat tu i jo, si no fóssim tu i jo.”, “El món groc”…i l’últim que ha tret ha estat: “Brúixoles que busquen somriures perduts”.

Emma Pujolràs

3r ESO B

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: