Senyoria

12 03 2013

Títol: Senyoria

Autor: Jaume Cabré

Any d’edició: 1991

Resum:

L’argument d’aquest llibre es situa a l’any 1799. Rafael Massó és el protagonista d’aquest llibre (novel·la) i regent civil de la Real Audiència de Barcelona. Una nit sorgeix un assassinat, Maria de L’Aube Desflors una cantant jove, és assassinada i culpen a Andreu. El culpen perquè després d’haver compartit una nit de sexe amb ell va passar tot això. Andreu és un jove músic i poeta, ell és assassinat injustament, perquè no te res a veure amb aquest cas. Andreu mentre està a la presó, no deixà de queixar-se sobre la seva innocència. Andreu te un amic que es diu Ferran Sorts que treballa a l’exèrcit i no deixa d’ajudar-lo amb aquest tema. El protagonista, Rafael, es troba uns papers de l’Andreu on culpa a Rafael sobre la mort de la seva amant, la Elvira perquè era nimfòmana. Rafael intenta amagar els papers on diuen això i mata indirectament a l’Andreu executant-lo. Don Rafael preveu que els papers sortiran a la llum i decideix suïcidar-se.

Opinió Personal:

A mi el llibre no m’ha agradat gaire perquè costa molt d’entendre amb tants de noms de diferents personatges, campanes i més. M’he agut de llegir uns quants cops algunes pagines perquè no les entenia gaire i encara m’ha costat. També he agut de buscar algunes paraules que no entenia al diccionari.

Recomanació:

Jo recomano aquest llibre a les persones que els hi agradin els llibres enrevessats ja que ho és molt, que tinguin un ampli vocabulari i també d’intriga i assassinats, més aviat el recomanaria a pares o a joves que els hi agradi molt llegir.

 

Gemma Capell Dalmau 4t A

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: