SENYORIA

11 03 2013

Fitxa tècnica Senyoria:

El llibre d’aquest segon trimestre està titulat com a Senyoria. Aquest llibre està escrit per Jaume Cabré, un barceloní de 66 anys que va estudiar filologia catalana i actualment és escriptor, professor i guionista. El llibre de Senyoria va esta editat l’any 1991 per l’editorial La Proa. Aquesta novel·la pertany a la època del romanticisme.

Resum/Argument:

Tot aquesta història comença prop de l’any 1800, quan Rafael Massó es anomenat Regent Civil i es l’encarregat de investigar un cas de mort de la cantant Marie de l’Aube Desflors. Presumptament s’agafa com a assassí a Andreu Parramon, que va passar la nit amb ella, i es engarjolat a la presó. Més endavant, aquest pobre noi, es executat. Gràcies a l’assassinat d’Elvira i un agent civil es comença a destapar la mort de la cantant. Resulta que l’interès del protagonista per la mort de Andreu Parramon era deguda a unes possibles escenes del crim que apuntaven que havia sigut ell mateix. Amb advocats, una sèrie de gent i probes, destapen totalment l’assassí. Aquest es el protagonista de la novel·la, un simple home casat i amb una família, que no veu cap més escapatòria que suïcidar-se.

Valoració:

És una novel·la força llarga i molt rebuscada i/o explorada. Es força interessant i intrigada, però amb mostra un punt d’avorriment  tot i que la història es molt bona. Has d’estar molt atent i amb ganes de llegir perquè no es fàcil i no pots perdre el mínim detall. Tot i confessar que he deixat pàgines perquè no entenia de cap manera, no m’ha desagradat ni m’ha agradat. Reconec que té un argument molt bo i en conclusió és una novel·la interessant  difícil, poc entenedor, amb molta intriga i per llegir-lo, ganes de desfruitar-lo.

Recomanació:

El recomanaria a aquelles persones que de veritat els hi agrada llegir i disfrutar del que llegeixen. El recomano a gent amb ganes de conèixer l’època del renaixement.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: