Senyoria

11 03 2013

Autor: Jaume Cabré

Editorial: Proa

Any d’edició: 1991

 

L’AUTOR:

Jaume Cabré neix a Barcelona l’any 1947.

Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, es dedicà a l’ensenyament i més tard a la seva gran passió, la literatura a través de les novel·les i guions en sèries de televisió i en obres de teatre.

Les obres més importants són: Senyoria, Les veus de Pamano i Jo confesso.

Ha rebut diferents premis de la literatura catalana com és el “Premi d’Honor de les Lletres Catalanes” pel conjunt de la seva obra.

RESUM:

La història d’aquesta novel·la transcorre a la Barcelona del 1799 i comença quan se li encarrega al Regent Civil de l’audiència de la ciutat, Rafael Masó, la investigació de l’assassinat de la cantant francesa d’òpera  madame Desflors, que la nit abans havia ofert un concert davant la noblesa i la burgesia de la ciutat i on també hi varen assistir el mateix Rafael Masó, Andreu Parramón i el seu amic Ferran Sors.

El Regent acusa al jove Andreu que després del concert havia mantingut una aventura amb la cantant. El jove és condemnat injustament i executat, a pesar dels intents de la família per demostrar la seva innocència, per l’acusació de Rafael Masó. Aquest intenta desviar la investigació, per  tal de que no surti a la llum l’assassinat que va cometre temps enrere, de la seva amant Elvira ajudat per un tal Ciset. Aquest, en Ciset, després de la mort de la seva dona al poble, decideix confessar-ho davant notari. El Comissari General, superior d’en Rafael, li demana més proves de l’acusació de l’Andreu, ja que coneix el secret del Regent Civil, i li fa xantatge per no treure a la llum la veritat.

Rafael Masó, al veure’s descobert i per tal de no caure en el deshonor, decideix posar fi a la seva vida.

VALORACIÓ PERSONAL:

M’ha costat una mica seguir la trama degut al seu alt contingut d’informació  Però la mateixa intriga del contingut de l’obra i la descripció de la vida, les intrigues i els problemes de diferents personatges en la societat burgesa de la Barcelona de finals del s. XVIII,  fan que l’acabis si més no, trobant més interessant.

RECOMANACIÓ PERSONAL:

És un llibre que pot interessar sobretot a la gent que li agradin les novel·les històriques i d’intriga  A part ha de ser algú que li agradi llegir i no se li faci pesat, ja que és un llibre dens.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: