SENYORIA

11 03 2013

Títol: Senyoria

Autor: Jaume Cabré

Editorial: la Proa

Any d’edició: 1991

Senyoria és un llibre que ens han fet llegir per l’assignatura de català al segon trimestre. Després de veure que era tan llarg, em vaig desanimar bastant. Molta gent deia que era un llibre molt interessant, però d’altres en deien tot el contrari.

L’autor d’aquest llibre és Jaume cabré, autor de novel·les, obres de reflexió literària i de teatre nascut a Barcelona al 1947. Senyoria, és una de les obres més importants d’aquest autor.

Aquest llibre està situat al final del segle XVIII. Rafael Massó, el protagonista és regent civil de la Real Audiència de Barcelona. Tot comença quan en una nit, s’assabenten de l’assassinat d’una cantant anomenada Marie de l’Aube Desflors. L’assassinat passa en un hotel després del recital el qual Rafael també hi havia assistit. L’Andreu Parramón és detingut ja que el prenen com a principal sospitós, motiu del qual havia passat la nit amb ella. El tanquen a la presó, però es troben uns papers confidencials que expliquen que el regent va matar accidentalment a la seva amant, Elvira. Per tal de defensar-se, decideix acusar a l’Andreu pensant que així evitarà que trobin els papers. Al cap d’uns dies, l’Andreu és executat, és a dir, penjat per culpa del regent. Però no s’aguanta gaire temps sense saber la veritat. Finalment, es descobreix perquè Rafael volia que l’Andreu morís i pel qual va mentir. Comença a sortir la veritat i la família de l’Andreu, fan que en Rafael comuniqui tota la veritat després del mal que ha fet. Ferran Sorts i amb l’ajuda dels seus advocats li van traient la veritat.  El rumor es fa públic i es comença a difondre per tot Barcelona, i quan la majoria de gent ho sap, Rafael decideix suïcidar-se ja que no té cap més sortida.

Tot i que penso que al principi se’m va fer molt i molt pesat, al final em va enganxar una mica. És un llibre molt llarg i això fa que al principi et cansi més i en part, et dona molta informació des del principi. És un llibre amb molts detalls, on hi recalca totes les coses importants i significatives que tenen un sentit relacionat amb l’època de la qual estaven. Suposo que no m’ha acabat d’enganxar perquè no l’he acabat d’entendre, per la gran quantitat d’informació i perquè no és el tipus de llibre que acostumo a llegir.

Aquest llibre no es pot recomanar a tothom. És un llibre complicat de llegir, força llarg i amb molta informació en poques pàgines. Has d’entendre-ho bé des del principi, i t’ha d’agradar la intriga i els temes policíacs. Si se’t fan pesats els llibres llargs, policíacs i amb molta informació alhora, no agafis aquest llibre! Si t’agrada llegir llibres d’intriga, llargs, ben escrits, i saps alguna cosa de cultura, et dic jo que és el teu llibre!

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: