Senyoria

11 03 2013

Autor: Jaume Cabré

Editorial: Proa

Any d’edició: 1991

Informació de l’autor:

Jaume Cabré va néixer a Barcelona al 1947. És autor de novel·les, llibres de relats, guions televisius i escenogràfics i obres de reflexió literària i de teatre. És un col·laborador del diari Avui i és membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Les seves obres més importants són Senyoria (1991), L’ombra de l’enuc (1996), Viatge d’hivern (2000), Pluja seca (2001) i Les veus del Pamano (2004).

Resum:

Don Rafael Massó, Regent Civil de l’Audiència de Barcelona, porta el cas de l’assassinat de Marie de l’Aube Desflors. La justícia acusa a Andreu Perramon, un jove innocent que havia passat la nit amb ella i l’envia a la presó. El pares de l’Andreu i la seva ex-parella mouen cel i terra per salvar-lo de la forca però no ho aconsegueixen. Per tant, pengen al noi. Posteriorment, es descobreix el veritable motiu pel qual Don Rafael Massó desitjava la mort del noi. El motiu era que un funcionari havia trobat a l’escenari del crim una declaració de Ciset, antic jardiner de Don Rafael, que l’inculpava d’assassinar a la seva amant després de descobrir-la amb un altre home. Més tard, Ferran Sorts, amic d’Andreu Perramon, arriba a Barcelona després de passar un temps a l’exèrcit. L’amic s’informa de la notícia i decideix netejar el nom del seu company i buscar als millors advocats per reobrir el cas. Don Rafael Massó està ficat en un bon embolic ja que el funcionari que va trobar els document li comença a fer xantatge i a demanar-li una fortuna pel seu silenci. A més, Ferran Sorts i els seus advocats també li busquen les pessigolles i sap que ho acabaran sabent. Finalment, Don Rafael Massó, desesperat i sense sortida, decideix suïcidar-se.

Valoració:

Aquesta novel·la m’ha agradat molt i he gaudit molt llegint-la. Jo opino que és un llibre molt interessant que et permet reflexionar sobre el poder i les injustícies. L’autor sap captar l’atenció del lector mitjançant la intriga i el misteri. Al principi, em va costar força enganxar-m’hi però quan vaig començar a agafar el fil, la lectura es va fer molt més fluïda. Penso que la introducció realitzada per Roser Trilla i Prujà ajuda molt a comprendre el text. Penso que esta molt ben adaptat al lloc i al context històric i això et permet disfrutar d’una excel·lent novel·la i a més, adquirir nous coneixement sobre l’època com per exemple, la vida quotidiana de la gent, els músics i la ciutat.

Recomanació:

Jo crec que aquest llibre és molt recomanable. Jo el recomanaria especialment als amants de les novel·les d’intriga i misteri. També és recomanable per a tothom que gaudeixi amb les novel·les històriques. Senyoria es centra en un moment de canvi a Catalunya on es noten els efecte del Decret de Nova Planta i les conseqüències de la Revolució Francesa. També al recomano a la gent que li agradi llegir ja que la trama és complicada i és fàcil perdre el fil. És una novel·la molt bona que us sorprendrà gratament.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: