Senyoria

11 03 2013

Fitxa tècnica

Títol: Senyoria

Autor: Jaume Cabré

Editorial: Proa

Any d’edició: 2008

Introducció i propostes de treball: Roser Trilla

Informació sobre l’autor:

Jaume Cabré (Barcelona, 1947), és un autor de novel·les, col·laborador del diari El punt Avui i membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Les seves obres més importants són Senyoria (1991), L’ombra de l’eunuc (1996) i Viatge d’hivern (2000).

Argument:

Aquesta novel·la passa a la Catalunya del 1799, on es buscaven noves maneres d’expressió. S’entra al Romanticisme. El protagonista de la història és Rafael Massó, un Regent Civil de l’Audiència de Barcelona, que se li encarrega tractar l’assassinat d’una cantant francesa, madame Desflors. Però, s’acusa i es condemna el jove Andreu Parramon, amic de Ferran Sors ja que havia tingut una aventura amb la cantant la nit abans de la mort. Finalment, s’acaba descobrint que ha estat Rafael ja que el jove coneixia bastant informació sobre l’assassinat dElvira. La família de l’Andreu l’intenta alliberar però finalment, el jove innocent és executat. Al final Massó s’acava suïcidant.

 Valoració:

És un llibre que a simple vista sembla molt llarg i avorrit,però un cop començes a llegir es va tornant menys pesat i més interessant.

Recomanació:

Jo recomano aquest llibre a les persones que els hi agradi les novel·les de misteri, ja que està molt ben redactat i és molt interessant.

Anna Fibla Romero

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s




%d bloggers like this: