SENYORIA

11 03 2013

Títol: Senyoria

Autor: Jaume Cabré

Editorial: Proa

Any d’edició: 1991

Informació de l’autor:

Jaume Cabré (Barcelona 1947Escriptor. Llicenciat en filologia catalana i catedràtic de llengua i literatura catalana, la seva obra és considerada una de les més sòlides dels autors de la seva generació. Cal esmentar-ne la novel·la Carn d’olla(1978), a més de la narració Luvobski o la desraó (1983) i les novel·les Fra Junoy o l’agonia dels sons (1984; premis Prudenci Bertrana, Crítica Serra d’Or i de la crítica espanyola) i La teranyina (1984, premi Sant Jordi), trilogia publicada conjuntament el 1996 sota el títol El llibre de Feixes. El recull de narracions Llibre de preludis (1985) i les novel·les Senyoria (1991), ambientada al s XIX i guardonada amb els premis Crexells, Crítica Serra d’Or i Prudenci Bertrana i L’ombra de l’eunuc(1996), ambientades en el passat recent i que obtingué els premis Ciutat de Barcelona, Crítica Serra d’Or i la Lletra d’Or són altres obres destacades.

Resum:

Senyoria és una història que té lloc a Barcelona l’any 1799. Rafael Massó es ascendit a regent civil a l’Audiència Reial de la ciutat i intenta exercir el seu càrrec sense posar en perill la seva reputació. Està casat però té una amant. Un dia, una cantant francesa (Marie de l’Aube Desfors) fa un recital privat on assisteix Massó, un compositor molt jove i el seu amic Andreu, entre d’altres. Aquella nit, Marie de l’Aube Desflors manté relacions amb Andreu però després el desprecia quan aquest li declara el seu amor. El matí següent la cantant és trobada morta, assassinada bestialment, a l’hostal on havia de passar la seva estada a Barcelona. I així és com Andreu Perramon es converteix en el més sospitós ja que és l’últim que havia estat amb ella  abans de ser trobada morta. En pocs dies, l’Andreu és jutjat i sentenciat ja que és un assumpte molt comprometedor per a don Rafael Massó. Rafel Massó ordena executar a Andreu ja que té informació sobre l’assassinat d’Elvira per part de Rafel. Però els esdeveniments comencen a anar en contra de don Rafel i fa que la mort de la cantant francesa no quedi resolta encara. La situació de Massó comença a desestabilitzar-se. Finalment, don Rafel Massó és descobert i es suïcida.

Valoració:

Crec que és un bon llibre ja que il·lustra la Barcelona de 1799 perfectament. Està molt ben ambientat i es una bona historia amb una trama realment bona. L’autor pot causar una intrica i un misteri que fa que necessitis acabar-lo de llegar per saber com acaba. Crec que algunes parts es poden per difícils de llegir, ja digui per els diàlegs o per l’argument tant entortolligat que té però és un bon llibre.

Recomanació:

Jo recomanaria aquest llibre a les persones que els interès l’època, ja que hi pots aprendre molt. Penso que si no t’agrada llegir o no hi tens un cert interès, el llibre pot ser difícil de llegir, de seguir la historia i d’entendre l’argument. No obstant, el recomano a tota aquella gent a qui els agrada llegir, ja que és un molt bon llibre, amb un argument excel·lent.

 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: