Senyoria, Jaume Cabré

10 03 2013

Títol: Senyoria
Autor: Jaume Cabré
Moviment literari: El moviment literari al qual pertany aquesta novel•la és la Il•lustració. Les característiques principals són:
-Racionalisme utilitarista
-Revolució científica. Es perfeccionen els invent antics.
-“Tolerància religiosa” (a vegades no és respectada)
-La raó i la ciència il•luminen l’humà: Segle de les Llums.
-Apareix la figura de l’Il•lustrat. Lliure pensador.
Argument: La història passa en la societat borbònica barcelonina del final del segle XVIII quan, en un concert, la cantant Marie de l’Aube Desflors actua i el dia següent es troba morta en una habitació d’un hostal. Els de l’Audiència, en concret Rafel Massó i Pujades, culpa a l’Andreu Perramon de l’assassinat de la dona, ja que va passar la nit amb ella a l’habitació. Uns dies més tard, el fa penjar per assegurar el seu lloc de Regent Civil. Més tard, surt a la llum que el senyor Rafel havia matat l’Elvira, la seva amant i que l’havia fet anar a llençar al mar, cosa que no va ser així i va ser enterrada en secret al seu jardí. Ferran Sorts, músic i amic de l’Andreu, farà venjar al Regent Civil, pressionant-lo fins que aquest s’acabi confessant i suïcidant.
Valoració: Penso que aquest llibre ensenya molt bé com vivien els burgesos en aquella època, però trobo que seguir-la m’ha costat una mica, ja que passa d’escenaris molt ràpid. Tot i això, ha estat un llibre que m’ha avorrit bastant, però alhora intrigant. El recomanaria a les persones que els agrada molt llegir, ja que és força llarg i als que els agradin les novel•les policíaques.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: