Senyoria

10 03 2013

Autor: Jaume Cabré
Títol: Senyoria
Any d’edició: 1991

Dades de l’autor:
Jaume Cabré i Fabré (Barcelona, 30 d’abril de 1947) és un escriptor i guionista català. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, catedràtic d’ensenyament mitjà en excedència i professor a la Universitat de Lleida, és membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

Resum:
Rafael Massó, és l’encarregat de resoldre el cas de l’assassinat d’una cantant de nacionalitat francesa durant una nit de finals de l’any del 1799. Al encomanar-li el cas es comença a trobar pistes sobre el crim i descobreix que l’Andreu, amic de Ferran Sorts, va passar la nit amb la cantant. Inspeccionen la casa del jove, el comissari general troba uns papers que contenen informació teòricament clandestina sobre el passat del regent civil Rafael, més endavant descobrim que expliquen com aquest va matar a la seva amant quan descobrí que aquesta es prostituïa. Per evitar que aquest secret surti a la llum, Rafael decideix acusar a l’Andreu de l’assassinat i així aturar la investigació, per tal que no es descobreixi el seu secret. L’Andreu és executat, però amb aquestes el comissari general, ha descobert el secret que amaga Rafael, li demanarà tota la seva fortuna a canvi de no dir res. Al final Rafael, avergonyit i desesperat per no perdre el poc honor que li quedava, es suïcida.

Valoració:
És un llibre que a primera vista sembla molt carregant. però quan començàs a llegir el llibre comença a ser molt més interessant.

Recomanació:
Recomanaria aquest llibre a tots els lectors, per que té una mica de molt tipus de la narrativa catalana.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: