SENYORIA

10 03 2013

Autor: Jaume Cabré

Any d’edició: 1991

Resum:

El protagonista de la novel·la és Don Rafael Massó, Regent Civil de l’Audiència de Barcelona. Una nit, una coneguda cantant lírica francesa, Marie de l’Aube Desflors, és assassinada en un hotel de la ciutat després d’un recital privat al qual Rafael Massó havia anat. Al concert, també hi havia assistit, l’Andreu Perramon, el principal sospitós de la mort de la cantant, ja que, havia passat la nit amb ella, i el seu amic Nando Sorts.

L’Andreu passa a una tètrica cel·la. Dies més tard arriben uns papers de casa del sospitós, a Rafael Massó. Els esdeveniments es giren en contra de Rafael Massó, en descobrir-se la seva implicació en un altre assassinat que va succeir temps enrere. El Regent, per evitar que aquesta informació surti a la llum, culpa a l’Andreu d’assassinat i més tard aquest és executat.

Finalment, s’acaba sabent que Rafael Massó va matar a l’Elvira, la seva amant amb qui compartia dues tardes setmanals de passió, i la família de l’Andreu, Ferran Sorts i el Ciset fan que Rafael comuniqui la veritat. Tot això porta problemes molt greus a Don Rafael, i aquest, desesperat, s’acaba suïcidant.

Valoració i recomanació:

Senyoria és una novel·la que m’ha agradat, ja que, és una novel·la la d’intriga que manté l’interès gràcies a uns personatges molt ben perfilats i descrits detalladament. A més a més, el llibre et dóna a conèixer les diferents classes socials que formaven la Barcelona de final del segle XVIII, la vida de la burgesia catalana de l’època. És un llibre una mica difícil d’entendre en alguns moments, però finalment ho acabes lligant tot i l’acabes entenent. El llibre conté molta informació, i a vegades es fa una mica pesat llegir-lo.

Recomanaria el llibre Senyoria a totes les persones que els hi agradi llegir, i concretament, novel·les d’intriga.  No recomanaria el llibre a les persones que no els hi agradi llegir, ja que, se’ls hi pot fer pesat. És una obra recomanable a partir de joves de 15 o 16 anys.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: