Senyoria

10 03 2013

Autor: Jaume Cabré

Títol: Senyoria           

Dades de l’autor:

Jaume Cabré neix a Barcelona l’any 1947 era un filòsof català que va estudiar en la universitat de Barcelona. Un home que sempre s’ha dedicat a la literatura. La seva feina literària està centrada en la novel·la i el relat; però també ha publicat teatre i un parell de llibres de reflexió sobre l’escriptura i la lectura.

 

Moviment literari:

Es un moviment literari del renaixement, també destaquem el moviment d’il·lustració. Les característiques més importants són: el racionalisme, i el pensament científic.

 

Resum:
La història  succeeix a Barcelona, te com a protagonista Rafael Massó que és el regent civil de la reial audiència de Barcelona, que tindrà molt a veure amb l’assassinat que hi haurà en un concert. Una dona anomenada Desflors es assassinada i Rafael Massó acusa a un jove innocent l’Andreu Perramon de haver assassinat a la jove cantant. Així que el regent l’executa davant de tota Barcelona. Més endavant de la novel·la Rafael després de suportar molta pressió sobre si mateix mata a la seva amant Elvira i ordena que la tirin al mar. Tot i això el que va ser ordenat per tirar el cos el mar no hu va fer i la va enterrar. Al final de la novel·la Rafael es suïcida vulguin arreglar tots els mals que havia causat.

 

Valoració:

El llibre no m’ha agradat, perquè per una part el contingut era força complicat amb molt de vocabulari. Per altre part crec que el llibre ensenya molt be l’època en que es trobaven aquestes persones i els inconvenients que hi havia.

 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: