Senyoria

10 03 2013

Títol: Senyoria

Autor: Jaume Cabré

Editorial: Proa

Any d’edició: 1991

Informació sobre l’autor:

Jaume Cabré va néixer a Barcelona l’any 1947. Quan estava fent els estudis de filologia a la Universitat de Barcelona, va començar a escriure. Un cop llicenciat, es va dedicar durant molts anys a l’ensenyament de la llengua i la literatura a Barcelona. Actualment és professor a la Universitat de Lleida i és membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

Resum:

L’any 1799, el regent civil de Barcelona, anomenat Rafel Massó ha d’investigar l’assassinat d’Aube Desflors. Una cantant que havia cantat el dia anterior en una festa on hi havia assistit gran part de la burgesia barcelonina. Investigant descobreixen que la nit en que morí Desflors un jove anomenat Andreu Perramón havia passat la nit amb ella, quan inspeccionen la casa de l’Andreu, el comissari veu uns papers els quals no vol que surtin a la llum, i perquè ningú els vegi, mana enviar l’acusat a la Forca, i, al cap d’unes setmanes aquest és executat.

Paral·lelament a aquesta serie de fets, l’ex-jardiner del regent civil, anomenat Ciset, decideix fer una confessió davant d’un notari, confessa que va ajudar a Rafel Massó a amagar el cos d’una noia que havia matat anomenada Elvira, aquesta està enterrada al jardí del palau dels Massó.

Aquesta història arriba a les orelles d’un company del regent civil qui li demana tota la seva fortuna a canvi del seu silenci.

Finalment, en Rafel Massó, es desempallega dels seus probelmes d’una manera inesperada.

Valoració:

Encara que aquest llibre contingui un gran nombre de fets que poden arribar a semblar confusos, penso que és un molt bon llibre. M’agrada la manera com l’autor il·lustra la Barcelona de finals del s.XVIII, ho fa d’una manera molt precisa, d’una manera que fa que ho visquis. L’únic problema del llibre (si es pot considerar problema) és la manera en la que està narrat, sobretot els diàlegs, aquest poden ser difícils d’entendre en alguns moments ja que a vegades un diàleg passa d’estil directe a indirecte inversemblantment.

Recomanació:

Jo recomanaria el llibre a qualsevol persona a qui li agradi llegir, crec que per llegir aquesta novel·la és necessari un interès ja que sinó segurament la persona l’aburrirà, l’aburrirà perquè no entendrà el que diu el llibre ja que de vegades, com he dit abans, està narrat d’una manera una mica complicada. Dins del grup de les persones a les que els agrada llegir, recomanaria el llibre a persones que vulguin llegir bona literatura catalana del segle XIX.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: