SENYORIA

10 03 2013

Títol: Senyoria

Autor: Jaume Cabré

Editorial: Proa

Edició: 1991

Biografia de l’autor:

Jaume Cabré i Fabré va néixer a Barcelona, el 30 d’abril de 1947. És un escriptor i guionista català. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, catedràtic d’ensenyament mitjà en excedència i professor a la Universitat de Lleida, és membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Durant molts anys ha compaginat l’escriptura literària amb l’ensenyament. També ha treballat en el guionatge televisiu i cinematogràfic. Actualment es dedica a la literatura, de la qual ha rebut nombrosos premis.

Resum:

L’historia passa a Barcelona. El protagonista, Rafael Massó, és un regent civil acabat d’ascendir. Un dia, una cantant francesa, és assassinada després de fer un concert. El principal sospitós és Andreu Perramon, un jove amb qui la cantant havia passat les últimes hores de la seva vida. Massó, tot i fer el possible per evitar portar el cas de l’acusació de l’Andreu, ha de fer-ho i no dubta en condemnar-lo a mort per evitar quedar malament davant del poble i sobretot perquè es deixi d’investigar i no surti a la llum el seu secret.  Les coses no surten bé per el Regent, ja que és descobreix que va estar implicat en l’assassinat de la seva amant anys enrere. La família i els amics de l’Andreu, en descobrir la corrupció que envolta al Regent Civil, intenten pressionar a Rafael perquè expliqui tota la veritat. Rafael Massó, en veure’s acorralat i amb molta por de perdre el seu honor, acaba suïcidant-se.

Valoració:

És un llibre que a simple vista sembla molt llarg i pesat, però quan vas avençant veus que toca temes molt interessants com la corrupció i el que arriba a fer la gent per benefici propi.  A més, és una bona manera de conèixer les diferents classes socials i la vida a finals del S. XVIII.

Recomanació: Recomano aquest llibre a tots els apassionats de la novel·la d’intriga i a la gent que li agrada llegir obres ben redactades i complexes amb molts de personatges

Laura Casadevall

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: