Senyoria

10 03 2013

Autor: Jaume Cabré

Títol: Senyoria

Any d’edició: 1991

Editorial: Proa

Autor:

Jaume Cabré és un escriptor nascut a Barcelona l’any 1947 que està considerat com un dels autors més rellevants de la seva generació.

Resum:

Senyoria és una novel·la situada l’any 1799, Barcelona, després de la Revolució Francesa, viu sota el regnat d’una monarquia fidel encara als principis de l’antic règim. Dins d’aquest context, la trama de Senyoria és moltes coses: en primer lloc, una variant d’intriga policíaca, basada en un doble crim; en segon lloc, una recreació històrica de la corrupció política i social de la Barcelona de Carles IV; finalment, el procés psicològic que porta el protagonista, Rafael Massó, regent civil de l’audiència de Barcelona, de la prepotència inicial a la humiliació final. Tot, per evitar la seva caiguda, la seva decadència. L’altre protagonista, Andreu Perramon, acusat injustament d’assassinat, haurà de lluitar per provar la seva innocència. La seva peripècia reflecteix clarament un esperit romàntic incipient. La convivència entre els sentiments i els valors de dues èpoques contrasta clarament en una societat desorientada.

Valoració personal:

Trobo que és una novel·la molt ben escrita, en alguns moments una mica complicada i complexa d’entendre.

Recomanació:

És una obra recomanable per a nois i noies entre 16 i 18 anys. Els personatges, les situacions i el context històric formen un mosaic molt atractiu, amb dosis d’humor i d’ironia molt ben dosificades.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: