Senyoria

10 03 2013

Títol del llibre:  Senyoria

senyoria350

Autor:  Jaume Cabré

Editorial: Proa

Moviment literari: El moviment literari d’aquesta novel·la podríem dir que és el Romanticisme, potser la característica que ens ho reflecteix més és el final de la trama, que és tràgica.

Les característiques d’aquest moviment són les següents:

– L’individualisme

– La importància als sentiments

– Creu en la raó

– Llibertat de creació

– Subjectivisme

Resum: La novel·la succeeix a la Barcelona de finals del segle XVIII (1799). El protagonista d’aquesta història és Rafael Masó, que és el Regent Civil de l’Audiència de Barcelona. És una persona de classe alta i que té una gran afició amb els astres.

Dies després de l’actuació privada en la qual, Rafael Masó, i entre altres Andreu Perramon, eren presents, d’una jove dama, anomenada Desflors, es difon que ha sigut assassinada. Rafael Masó agafa aquest cas, i un bon dia després d’arribar-li un paper el qual el jutjava, és a dir, el posava en una situació compromesa, i decideix condemnar a Andreu Perramon el qual hi era present, que més tard és executat.

Per acabar la novel·la acaba surtin a la llums els plats bruts, és a dir, es sap que l’Elvira, una amant de Rafael Masó, va ser assassinada per aquest mateix, i pressionen a Rafael Masó perquè confessi els assassinant, finalment cedeix, però s’acaba suïcidant.

Valoració: Aquest llibre al principi se m’ha fet bastant complicat, ja que introduïa els personatges en grans quantitats molt ràpidament i alguns termes en francès no m’ajudaven gaire amb la comprensió de la novel·la. Tampoc puc dir que se m’hagi fet avorrida perquè mentiria, en el fons m’ha agradat, ja que podia veure com vivien unes persones a diferencia d’altres i comparar aquesta època amb la nostra, i totes les injustícies que encara actualment estan presents.

Recomanació: Principalment recomano aquest llibre a les persones que els agrada llegir, i que disposen de temps i dedicació, ja que aquest llibre en demana. També el recomano a aquells que els hi agradi endinsar-se a èpoques antigues com ara aquí, que és uns anys posterior a la gran Revolució Francesa, i sobre tot perquè passa a la nostra terra, en aquest cas a Barcelona.

 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: