Senyoria

10 03 2013

Autor: Jaume Cabré

Títol: Senyoria

Any d’edició: 1991

Resum:

Don Rafael Massó, el protagonista, és regent civil de la Real Audiència de Barcelona. Una nit de finals del 1799 és assassinada Marie de l’Aube Desflors, una cantant francesa, i li cedeixen el cas perquè investigui. Andreu Parramón, amic de Ferran Sorts, és detingut com a principal sospitós, ja que havia passat la nit amb la dona. Tanquen a l’Andreu a la presó, i mentre ell defensa la seva innocència, es troben uns papers confidencials sobre Rafael Massó, que expliquen com ell va matar accidentalment a la seva amant Elvira. Don Rafael, per evitar que es sàpiga la veritat acusa a l’Andreu d’assassinat perquè no es continuï la investigació i pugui continuar amagant el seu secret, i al cap d’uns dies el noi és executat. Però aquí no s’acaba el trasbals de Rafael, ja que el seu superior li demana que enviï proves a Madrid per informar al rei sobre el cas. Comença a sortir la llum la veritat sobre Don Rafael, i com a venjança per haver enviat el seu fill i amic a la mort, la família de l’Andreu i en Ferran Sorts l’obliguen a confessar. Al final Don Rafael, frustrat i desesperat després de que gran part de Barcelona sàpiga la veritat, decideix suïcidar-se.

Valoració:

Al principi del llibre l’he trobat molt feixuc i difícil d’entendre, ja que canvia constantment d’escena. Quan portes una estona ja comences a lligar caps i entens millor la trama, però tot i així no m’ha agradat gaire, suposo que és perquè tampoc és l’estil de llibre que m’acostuma a agradar. Tot i això trobo que és un molt bon llibre per ensenyar-te com era la societat de l’època.

Recomanació:

Recomano aquest llibre a la gent que li agradi llegir, sobretot novel·les d’intriga i de temes jurídics i policials. Per altra banda, si no t’acostumen a agradar aquest estil de llibres, no el recomano, ja que es pot arribar a fer pesat i difícil d’entendre.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: