Senyoria

10 03 2013

El llibre que hem llegit aquest trimestre és Senyoria, de Jaume Cabré. L’obra data del 1991, l’edició que he llegit jo, però, és del 2004, de l’editorial Proa.

E llibre, ambientat en l’època de la Il·lustració,  gira al voltant de l’assassinat de la cantant Marie de L’Aube Desflors, investigat pel regent civil Rafael Massó. Aquest troba indicis de que un presumpte sospitós podria ser Andreu Perramon, qui havia passat la nit amb la cantant just abans de ser assassinada. Andreu però té un testimoni, Ferran Sorts, que està a l’exercit. Rafael però, descobreix que Andreu posseeix uns papers que expliquen com el regent va matar accidentalment la seva amant Elvira quan descobrí que la dona es prostituïa. Així doncs, Rafael decideix acusar Andreu per evitar que els papers surtin a la llum. Andreu és executat, però els papers es fan públics i el rumor es comença a difondre i Rafael decideix suïcidar-se per no perdre el poc honor que li queda.

Personalment, el llibre no m’ha acabat d’entusiasmar. Pot ser perquè no l’he acabat d’entendre, pot ser perquè no hi he parat prou atenció o simplement perquè no s’adapta als meus gustos. És un llibre molt dens, amb molta informació, molts personatges i un argument complicat, pel que imagino que hi ha una gran feina darrere. Justament per aquests fets, és un llibre difícil de llegir i complicat en de la comprensió.

Jo recomanaria aquest llibre a gent que els agradi la novel·la d’intriga o fins i tot las negre. Crec que aquest llibre està dirigit a lectors amb un cert nivell cultural, ja que el llibre està ple de referències culturals com ara són els  compositors Ludwig van Beethoven o Wolfgang Amadeus Mozart, tot i que en molts dels casos, venen acompanyats d’una petita biografia de la persona en qüestió. També recomanaria aquesta lectura  gent interessada en el coneixement de la societat catalana a la Il·lustració, ja que el llibre està ple de detallisme i no és difícil visualitzar la realitat que descriu. A més, a més, descriu molts aspectes quotidians d’aquesta societat. Per resumir-ho, podria recomanar aquesta novel·la a lectors que els agradi la intriga, el detallisme i la història.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: