Senyoria

10 03 2013

Jaume Cabré

1991

Aquesta història succeeix a Barcelona a l’any 1799. Tracte sobre un home molt influent, regent civil de la real audiència de Barcelona don Rafael Masó i Pujades. Tot comença amb l’assassinat de la cantant Marie d’Aube Desflors i l’acusat d’ aquest assassinat, el poeta Andreu Perramon.  El comissari don Jerónimo troba un papers que acusa a don Rafael de l’assassinat de la seva amant Elvira.  Per aquest motiu, sa Senyoria don Rafael Masó vol que el cas de la Desflors és resolgui amb rapidesa i que suposat culpable vagui a la forca. Però el que sa Senyoria no sap és que l’Andreu Perramon no sap res del contingut d’ aquests papers perquè els hi va donar el seu amic músic Ferran Sorts i  a aquest, els hi va donar el comte de Rocabruna que alhora els  hi va donar el notari Tutusaus que és el que va redactar la confessió d’ en Ciset, el jardiner de sa Senyoria el qual va tenir que enterrar el cos de la amant de don Rafael que sa Senyoria havia assassinat.

Tot acaba, quan torna en Ferran Sorts i veu que han matat al seu amic Andreu per un delicte que ell no havia comès i vol venjar-se .Dóna la casualitat que aquest  és troba amb l’advocat que porta el cas de l’assassinat comès per sa Senyoria i tots junts fan que es reobri el cas Desflors. Per una altre banda, don Jerónimo li diu a sa Senyoria que li doni tots els seus diners si no vol que  l’acusi d’ assassinat i d’ altres delictes que ha comès. Sa Senyoria, don Rafael Masó, veient-se tant pressionat, decideix suïcidar-se.

Aquest llibre ha estat interessant, tot  i que al principi m’ha semblat una mica avorrit i no entenia algun personatge com en Ciset, no sabia perquè sortia. Però quan he segui llegint tot a acabat tenint relació i he estat intrigada per saber com acabaria, però  el final l’he vist una mica previsible. En general m’ha agradat molt i crec que li recomanaria a tota aquella gent que li agraden les novel·les de misteri i que tenen paciència a l’hora de llegir ja que per poder arribar a la part interessant abans t’has d’haver llegit tot el anterior.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: