Senyoria

10 03 2013

Títol: Senyoria

Autor: Jaume Cabré

Dades de l’autor: Jaume Cabré i Fabré (Barcelona30 d’abril de 1947) és un escriptor i guionista català.

Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, catedràtic d’ensenyament mitjà en excedència i professor a laUniversitat de Lleida, és membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

Moviment literari: El moviment literari d’aquesta novel·la és el Renaixement. El Renaixement, es caracteritza per dos grans trets:

–          L’ Antropocentrisme per el que  tot s ‘estudia amb referència a l’ home, l’home és la mesura de totes les coses.

–          L’Individualisme en que  l’ home es defineix per la seva individualitat davant de la idea de col·lectivitat de l’ Edat Mitjana.

Resum del llibre: Tracta sobre la corrupció d’una de les altes autoritats de Barcelona. La novel·la es situa a l’any 1799, a la ciutat de Barcelona. La història comença amb l’assassinat de la senyora Desflors, i on Rafel Massó li encarreguen que investigui els cas. Més tard investiguen, i troben que l’Andreu Parramón,  va passar al nit amb la Desflors. Desprès, quan en Rafel Massó està investigant, troba un escrit on diu que ell va matar a la seva amant, i perquè no es descobreixi, acusa a Andreu Parramón i fa que el matin.

Finalment s’acaba sabent la veritat, i Rafel Massó té una pressió tant forta, que s’acaba suïcidant.

Valoració: El llibre de Senyoria, se m’ha fet bastant pesat, primera perquè no m’agrada llegir, i segona perquè era molt llarg, i si una cosa no t’agrada, costa molt més que si t’agrada.

Recomanació: Jo recomanaria aquesta novel·la, a gent apassionada a la lectura i que li agradessin els llibres d’intriga. A part d’això a gent major de 14 anys.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: