Senyoria

9 03 2013

Títol: Senyoria

Autor: Jaume Cabré

Moviment literari:
Aquesta novel·la passa durant el moviment literari del Renaixement, el que té com a característiques principals:
• Abraça un període que comprèn des dels darrers anys del segle xv fins al final del XVI, sense trencar amb la tradició medieval
• L’ésser humà es converteix en el tema central dels artistas.
• Els artistes del Renaixement pensen que el món està sotmès a regles i combinacions que li donen bellesa, harmonia i proporció.
• Es recuperen els models de l’antiguitat clàssica i pagana.
• Els artistes representen la figura humana, els cossos es representen nus i hi ha un gran interès en captar els sentiments de l’ésser humà.
• Es tracten els fets històrics i mitològics i es ontinúen treballant temes bíblics.

Resum del llibre:
La historia comença l’any 1799 a Barcelona amb l’assassinat d’una artista d’òpera francesa anomenada Desflors, a la qual maten tallant-li el coll i clavant-li un ganivet al cor un dia abans d’anar a cantar davant del rei. Don Rafel Massó, Regent Civil de l’Audiència de Barcelona i protagonista de la historia per tal de salvaguardar la seva posició davant la població fa matar a un innocent, Andreu Perramon, el qual havia passat aquella mateixa nit amb la cantant. Però tot això no li serveix de gaire ja que més tard es descobreix que, temps abans havia matat a la seva amant, l’Elvira.

Valoració:
A mi, bàsicament, no m’agrada llegir i quan es tracta d’una novel•la que no he triat jo, per tant, no és del meu gust, doncs encara menys. Així que, al començament hem va costar bastant agafar-li el fil però a partir de la meitat ja em va començar a agradar. Tot i així penso que no han encertat gaire la manera de la que està distribuït el llibre, perquè cada vegada que hi ha molt d’espai entremig d’un mateix capítol canvia d’escena i si no te’n adones t’acabes perdent. En general m’ha sorprès el contingut.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: