Taràs Bulba

6 03 2013

Resum:
La historia explica que el dos fills de Taràs Bulba, Ostap i Andréi tornen a casa després de haver estat en un seminari a Kiev. Ostap es el mes aventurer i Andréi es introvertit i romàntic ; allà a Kiev, es va enamorar d’una jova polaca filla del governador de Dubno. Taràs obliga a els seus fills anar a la Sich de Zaporozhia i ell també els acompanya.
Una vegada a la Sich, ell incita als cosacs a anar a la batalla, quan es presenten uns cosacs que relaten les desgracies que estan sofrint els cristians ortodoxes a Hetman. Això decideix als zaporogos a iniciar les hostilitats contra Polonia. Durant la campanya conquereixen el castell de Dubno on els habitants rodejats i sense subministres comencen a morir. Una nit una senyora tàrtara busca a Andréi en el campament y es presenta com a criada de la jova noble de la que ell està enamorat. La criada avisa de que tots estan famèlics dintre les muralles. Ell la acompanya fins l’interior de la ciutat per un carrer secret portant pa per la jova i la seva mare. Andréi s’horroritza de lo que veu en l’interior de la ciutat i enamorat de la jova renuncia a la seva herència cosaca y es canvia al bàndol polac. Mentrestant varies companyies polacas marxen cap a Dubno a aixecar el castell i a destruir els cosacs. Tarás coneix l’abandon per el jueu Yankel, que va ser salvat de la matança en la Sech. Durant la batalla final veu a Andréi muntat junt als polacs i portant una tropa que surt cap a la batalla, i aconsegueix desmontarlo i el dispara. Tarás y Ostap continuen lluitant contra els polacs. Ostap es capturar mentres que Tarás cau innocentment per un cop. Quan Taràs es recupera y sap que Ostap ha estat capturat es posen d’acord amb el jueu per que el porti a Varsovia. Alla els amics de Yankel disfressen a Taràs com a un cantable alemán y l’acompanyen a la presó on hi ha el seu fill. Un guardia els reconeix com a cosacs y els deixa sortir després de haver rebut 100 peces d’or, fen-lis anar a la mort dels cosacs que es feia el dia següent. Durant la ceremonia, Ostap mante el silenci davant la tortura sense fer cap soroll fins que crida als seu pare exclamant: On estas? I el seu pare el va sentir i fen que els guardes surtin a buscar que fan que Taràs fugi acompanyat per Yankel. En Taràs torna a la Sich per trobar a nous guerrers cosacs que lluiten contre els polacs. Els polacs la pau als cosacs i el hetman cosac accepta, però Taràs es nega i continua en la lluita. Tarás ataca poblacions polacas per tota Ucraïna causant por fins que els polacs manden tropes per destruir-los.
Després de sis dies son rodejats en una fortalesa abandonada de la que poden escapar, quan ja estan segurs Taràs detén el cavall i agafa la pipa que li havia caigut. Això fa que el capturin els soldats. Tarás es lligat a un arbre i cremat viu. M’entrés estava entre les flames diu als seus homes que continuin en la lluita contra els polacs. I la historia acaba amb els cosacs que arriben a la Sich explicant la historia de Taràs.

Joel Moreno
3rB

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: