Robinson Crusoe

23 02 2013

RESUM:
En Robinson era un noi que vivia amb la seva família. El seu pare volia que seguis els seus passos, però ell no el feia cas i el que ell volia fer de veritat era navegar. Una nit en Robinson va marxar de casa i li va dir a la seva mare que no li digues res al seu pare. Un amic seu li va oferir embarcar-se amb ell gratis i va acceptar. Desprès d’entrar en el mar li van començar a passar tots el problemes. El primer que van tindre va ser una tempesta i l’únic que van fer va ser resar fins que van trobar terra. Desprès d’això els dos van tornar a ficar-se amb una tripulació i a mitja ruta uns pirates els van atacar i els que no van matar els van deixar com esclaus. Un dia en Robinson va aconseguir escapar amb un altre i van arribar a Brasil. Allà va aconseguir fer molts diners. Un dia estava anat a buscar mes esclaus i una tempesta va trencar el vaixell i tota la tripulació va agafar una barca salvavides però amb una onada es va bolcar i l’únic que es va salvar va ser en Robinson i va arribar en un illa. Durant un temps anaven arribant materials del vaixell a la platja però un dia van deixar de arribar-ne. Anaven passant els anys i ell anava cansant animal i collint les fruites i verdures, es va fer una casa, llegia la bíblia i escrivia en un bloc de notes el que li passava. Ell es pensava que estava sol a l’illa però se va adonar que hi havien uns altres caníbals que estaven fent un ritual amb unes altres persones que volien matar. En Robinson va salvar-ne a un i li va anomenar divendres, li va ensenyar la seva llengua i també la seva religió i al cap de 28 anys del naufragi els van salvar.

DESCRIPCIÓ DE L’ESCRIPTOR
Daniel Defoe (Londres, 1660 – ibidem, 21 d’abril de 1731) va ser un destacat periodista i novel•lista, considerat avui dia el fundador de la novel•la realista a la Gran Bretanya. Nascut amb el nom Daniel Foe, va afegir-hi posteriorment l’aristocràtic “De”.
Va ser arrestat per publicar “El mitjà més ràpid per a acabar amb els dissidents” el 1703, una sàtira contra els teories (conservadors).
Després de passar gran part de la seva vida com periodista, creant quantitats ingents de material, en favor tant dels whig, com dels tories, en només tres anys publicà les tres obres literàries que l’han fet cèlebre:
Les aventures de Robinson Crusoe, (1719), considerada la primera novel•la anglesa.
Les aventures de Moll Flanders, (1722), novel•la picaresca.
Diari de l’any de la pesta (en anglès A journal of the plague year of 1665), (1722), que narra l’epidèmia de pesta que hi va haver a Londres aquell any. És considerat un dels primers reportatges periodístics de la història.

Opinió personal
El llibre esta bé tot i que no es el millor que hagi llegit. Crec que no es gaire realista una persona no crec que pugi durar tant en una illa deserta però també entenc que es ciència ficció.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: