La crida del bosc

3 02 2013

Autor:

Jack London, pseudònim de John Griffith (San Francisco, 1876 – Glen Ellen, 1916), va dedicar tota la seva vida a fugir de la misèria moral i econòmica en la qual havia transcorregut la seva infantesa. Va col·laborar en diversos diaris i revistes i va publicar novel·les com El fill del llop, El llop de mar, El creuer del Dazzler o Ullal Blanc.

Resum:

Aquest llibre tracta sobre un gos que es deia Buck. En aquella època a Amèrica, on vivia Buck, hi va haver una gran descoberta d’or.

Buck era un gos gran, saludable i bonic que vivia amb una família molt rica i afectuosa a Califòrnia. Tenia una vida tranquil·la i perfecta. Però un dia es raptat per Manuel, el jardiner de la casa, que el ven per venjar-se de la família, ja que aquesta li pagava molt poc. El van portar a Alaska per tirar trineus. Buck mai havia vist la neu i en molt poc temps es va acostumar a la seva nova i dura vida, va aprendre que devia canviar el seu caràcter pacífic i dolç per sobreviure.

Els primers amos que va tenir van ser en Perrault i en Francesc, que repartien correu. El líder del seu grup de gossos es deia Spitz, i era l’enemic d’en Buck. Sempre s’estaven barallant, fins que un dia en una lluita, Buck va poder vèncer-lo i el va matar. Buck es va convertir en el nou líder del grup i va aprendre molt sobre la tira de trineus.

Perrault i Francesc va decidir vendre tot el grup a un home que tenia molts gossos. Amb aquest home van caminar massa, i alguns gossos van morir pel camí. Com que tots els gossos havien perdut molt físicament, l’home va decidir vendre’ls. Els van comprar homes amb poca experiència en la tira de trineu. Un es deia Hal, la seva germana Mercè i el marit d’aquesta Carles. Aquests portaven massa càrrega, no es van saber organitzar bé, els hi va faltar menjar… per això molts gossos van morir, però van arribar al campament de John Thorton. Aquest els hi  va recomanar que no passessin pel riu congelat perquè ja era primavera i s’estava descongelant. Buck no va voler seguir i el volien matar però John li va salvar la vida. Els altres no van fer cas a en John i quan van passar pel riu i van morir ofegats amb la resta de gossos.

Buck amb en John es va recuperar del seu cansament i va arribar a estimar-lo molt. Buck li va salvar la vida un cops, el va ajudar a guanyar mil dòlars, en una aposta que consistia en que Buck portes un trineu que pesava molt ell sol uns cent metres, i moltes coses més.

Vivint amb en John Buck sentia la Crida del bosc i se’n anava a cercar-la però no la trobava.

Un dia uns indígenes Pel Roja van matar a en John. Buck quan el va veure mort va retrobar l’instint dels seus avantpassats i va trobar la Crida del bosc, va matar sanguinàriament els indígenes que van matar a en John, es va tornar salvatge i va viure amb un grup de gossos salvatges en el qual es va convertir en el líder.

Valoració:

Es un bon llibre, m’ha agradat molt i el recomano a tota la gent que li agridi les aventures i els animal.

Juan C. Morales Trujillo

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: