Peter Pan de James Matthew Barrie

2 02 2013

 


Resum:

 

Peter Pan és un nen volador que sempre va acompanyat de la seva petita fada Campaneta. Ell invita a la Wendy i els seus dos germans, John i Michael, a visitar el País dels Somnis i a conèixer els nens perduts, amb la intenció que la Wendy els faci de mare. Vol que els hi expliqui contes, que els curi, que els faci carícies…

 

Peter, Wendy i els altres, viuran meravelloses aventures al País dels Somnis, però també hauran d’enfrontar-se a l’enemic etern d’en Peter Pan, el Capità Garfi, el líder dels pirates.

 

Un dia, Garfi captura als nens perduts i també a Wendy i els seus germans, Peter al enterar-se’n, lluita contra Garfi i el derrota a la batalla final, on es devorat per un enorme cocodril.

 

Després, al acabar la lluita contra els pirates malvats, Peter, Wendy, John, Michael, i els nens perduts, decideixen tornar a casa, on són adoptats per la família de la Wendy, excepte en Peter, que no vol créixer i torna a la illa amb la Campaneta, però promet a la Wendy tornar cada primavera per emportar-se-la al País dels Somnis.

 

 

 

 

 

Personatges principals:

 

Peter Pan: És un nen que sap volar, és molt valent, orgullós, una mica arrogant i egoïsta. Li agraden els contes, i per això cada nit va a la finestra de la Wendy per escoltar-los. El tret més important que cal destacar de Peter Pan, és la por que té a fer-se un home. 

 

Wendy: Es una nena valenta. Acompanya a en Peter al País dels Somnis, allà farà de mare als nens perduts. A diferencia d’en Peter ella vol créixer, fer-se una dona i tenir una família. 

 

Campaneta: És la fada d’en Peter Pan. És gelosa, té enveja de la Wendy, però té un gran apreci cap en Peter i l’ajuda en tot.

 

Capità Garfi: És el cap dels pirates. És un pirata manipulador i cruel. És el gran enemic d’en Peter Pan.

 

 

 

 

Opinió personal:

 

Tot i que Peter Pan és un llibre que s’associa a infants, ja que tot el que s’explica és irreal, fantàstic i inimaginable, crec, que és un llibre complex, tant perquè el vocabulari no és fàcil, l’autor, James Matthew Barrie, utilitza un llenguatge elaborat amb frases complicades, com perquè l’autor utilitza tècniques de flashback.

 

En vers l’argument, tots sabem que Peter Pan és una novel·la irreal, ja que tracta d’un nen que pot volar, una illa màgica, unes sirenes,… però va més enllà, en el fons ens està fent reflexionar sobre l’important paper de la família, sobre el fet d’adquirir responsabilitats, es a dir créixer, sobre els primers amors…

 

És tan gran el ressò que té el tema principal d’aquest llibre, la por a fer-se gran, que fins i tot a nivell psicològic s’ha descrit la “síndrome de Peter Pan”.

 

Tot i que no és el meu estil de llibre, la novel·la m’ha fet reflexionar sobre els temes esmentats anteriorment, i per això essent un llibre que d’entrada jo no hagués triat, m’ha agradat llegir-lo.

 

Peter Pan, aquest personatge fictici, creat per James Matthew Barrie, ha sigut una font d’inspiració perquè moltes altres persones continuïn explicant les seves histories.

 

 

 

Maria Tarrés

3A

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: