LA CRIDA DEL BOSC

1 02 2013

ARGUMENT

En Buck és un excel•lent gos de raça, està acostumat a una vida plena de luxes i on pot manar i fer-se respectar. La seva vida consistia en vigilar i manar als criats i els amos de la casa. Era valent, fort i amb molt de caràcter.
Un criat, amb molt de vici als jocs, el ven per pagar un deute. Li donen una gran quantitat de diners pel seu coratge i la seva astúcia. Aquest vol dominar, però uns homes armats amb pals són superiors a ell. Durant un llarg viatge no li donen ni de menjar ni de beure perquè es torni més dèbil i dòcil.
En arribar al destí, el tanquen en un pati amb un home. Aquest l’allibera i l’instint salvatge del gos fa que se li tiri al damunt, però rep un fort cop al cap que el deixa mig inconscient. És aquí quan s’adona que si vol sobreviure haurà de fer cas i guardar el seu orgull.
Un home queda impressionat per la seva força i el seu mal geni i el compra.
Després de la seva compra, és entrenat baix unes males condicions de vida per anar en trineu. Gràcies als seus amos i els seus companys, aparen ràpidament.
A poc a poc va passant a mans d’altres amos i les seves qualitats van augmentant, dia rere dia.
Un dia es comprat per un grup de 3 persones. Aquests són totalment inexperts i no saben com manejar-se. Degut a aquest desconeixement someten als gossos a una baixa qualitat de vida. Tot i els advertiments d’altres, decideixen seguir endavant durant els desglaç primaveral.
Els gossos es tornen dèbils i gairebé no poden tirar. John Thornton veu les condicions amb les que estan els gossos i s’interessa per ells. Els pregunta si volen creuar el llac, i ells responen que sí. En John és un gran expert en aquella zona i els adverteix que si creuen el gel es trencarà.
En Buck està mort de gana i es nega a tirar endavant. Veient aquesta actitud en John se’l vol emportar, però no és possible fins que els homes s’endinsen en una baralla. Finalment se l’emporta.
Poc a poc en Buck li agafa molta confiança i molta admiració. Aquest el porta a totes les exploracions que fa i els dos es tenen una confiança infinita.
Un dia en John fa una juguesca amb un amic: el gos havia de carregar el trineu ple pel gel. En Buck, fort i corpulent, ho aconsegueix i en John guanya la juguesca.
Al campament es socialitza amb un grup de llops i poc a poc es va integrant. Un dia, després de tres dies de caça, torna al campament i veu que un grup d’indígenes ha matat a tos els membres. En Buck, cegat per la ràbia, mata a un grup que encara rondaven pel campament, per venjar la mort del seu amo.
Després de la seva mort, es torna el líder de la manada. Cada any en Buck va al lloc on va morir el seu amo, ja que mai podrà oblidar l’admiració que li tenia.

OPINIÓ

El llibre en general m’ha agradat. He vist que un gos és com un humà, té sentiments i li afecten les coses. També m’ha fet veure el coratge que pot arribar a tenir un gos, l’orgull, la valentia…

Potser no m’ha agradat gaire la fluïdesa que té el llibre: vocabulari molt senzill i frases molt fàcils.

És una història molt bona i jo la recomanaria.

 

 

AINA MEMBRIVE 3er A

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: