TOM SAWYER

31 01 2013

És un llibre escrit per Mark Twain, que explica les aventures d’un nen que va a la seva. Té un parell d’amics que es diuen Joe Harper i Huckleberry Finn. La tutora legal d’en Tom és la Tia Polly i viu amb ella. En Tom mai li fa cas, i quan fa campana a l’escola el castiga, però mai compleix els castics. Un cop el va castigar a pintar la tanca de casa, els seus amics que estaven jugant el veien treballar i se’n reien d’ell, però ell els deia que era molt divertit i ho provaven i ell al final no feia res. Estava enamorat d’una nena de l’escola, la Becky Thatcher, ella també estava enamorada d’ell però no s’ho deien. Un dia, Huck i Tom van anar al cementiri amb un gat mort per fer un ritual, i van veure tres homes, un dels quals borratxo, Muff Potter; una altre que era l’Indi Joe, i un altre que es va començar a barallar amb l’Indi Joe, i aquest el va matar, però va dir-li a Muff Potter aprofitant que anava borratxo que havia sigut ell, i el van tancar a la presó. Tom i Huck, que ho havien vist tot no van dir res perquè l’Indi Joe no els hi fes res. Temps després, els dos i Joe Harper, van decidir fer de pirates i marxar del poble. Van agafar una barca i van anar cap a l’illa Jackson, a la nit, la barca amb el vent va marxar i va tornar fins al poble i es va trencar. La van trobar els del poble i van buscar-los però no els van trobar i els van donar per morts. Van passar molts dies allà, però al final va arribar el dia que trobaven massa a faltar als seus i van tornar, van tornar just el dia que els enterraven. Les famílies es van posar molt contents en veure’ls.

Uns dies després, Huck i Tom van decidir buscar tresors, van entrar a una casa que tothom deia que estava encantada i van buscar el tresor i el van trobar, però van sentir passes i es van amagar, eren l’Indi Joe i un amic seu, que sospitaven que no estaven sols a la casa i van amagar a el tresor a un lloc que li deien sota la creu, els dos nois no sabien on podia estar i van buscar per tot el poble, però res de res.

Un dia Becky Thatcher va fer una festa i van anar a una cova i Tom i Becky es van perdre, els altres no es van donar compte i van marxar. Es van quedar sols a la cova durant bastantes hores, i els buscaven però no els trobaven i quan ja els havien donat per morts, Tom va veure a l’Indi Joe i va amagar-se perquè sabia que si el descobria el mataria, perquè Tom l’havia delatat de l’assassinat al cementiri. Al final Tom va trobar el tresor, estava amagat sota una pedra, i a sobre hi havia com una creu, a prop d’allà va trobar una sortida i van marxar Tom i Becky. Van tancar la cova, però aquella sortida secreta que només coneixien Tom i Becky va quedar oberta, l’Indi Joe va quedar atrapat a dins i va morir. Tom li va ensenyar el tresor a Huck i van decidir que serien bandolers i que la cova seria els seu amagatall.

VALORACIÓ PERSONAL

M’ha agradat el llibre, és interessant i entretingut de llegir, penso que està molt ben escrit perquè està fet d’una manera que és difícil que el lector acabi deixant el llibre a mitges.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: