ROBINSON CRUSOE

31 01 2013

RESUM:

Robinson Crusoe el va escriure en Daniel Defoe, i la van publicar al 1719.
Es la autobiografia den Robinson Crusoe, que es un nàufrag anglès que va passar 28 anys en una illa deserta.
En Robinson Crusoe era un noi que no es portava be amb els seus pares, que volia viatjar, encara que els seus pares no volien que ho fes, i un dia es va escapar de casa seva en un vaixell que es va enfonsar durant una tempesta, pero va aconseguir sobreviure i va decidir que volia veure mon. Va anar a altres llocs en vaixell com a Africà on el van fer esclau, es va escapar i un dia va comprar uns terrenys a Brasil, i va començar a cultivar una plantació. En Robinson necessitava esclaus i els va anar a buscar a l’Àfrica.
En Robinson Crusoe va naufragar durant el viatge en vaixell per anar a buscar esclaus i va arribar fins a una illa deserta, on va viure 28 anys. Al principi tenia por al les coses desconegudes de la illa les feres, els caníbals, ect. Així que es va construir un refugi amb una cova com a rebost i casa, i un mur de fusta per defensar-se dels enemics i els animals era un manetes, i es fabricava tot el que necessitava. Va començar un viatge per descobrir la zona de la illa. I va començar a creure en deu. Un dia va salvar al seu amic i esclau de la illa de morir per uns caníbals que anaven a l’illa. En Robinson Crusoe li va posar el nom de Divendres i li va ensenyar la religió cristiana, li va ensenyar a parlar en angles, i li va ensenyar la educació com als nens petits. Tots dos van alliberar a uns anglesos dels caníbals que els anaven a matar, i així van aconseguir la seva llibertat i van poder marxar de l’illa.

VALORACIÓ PERSONAL:
Es un llibre molt entretingut però que no m’ha agradat excessivament degut a que el llibre era massa llarg per al meu gust. El que mes m’ha agradat ha sigut saber com se les arreglava el protagonista per construir-se els estris i eines que necessitava per fer la seva vida a la illa mes decent. Li recomano a la gent que tingui temps lliure, no tingui pressa per acabar el llibre, i li agradin els llibres que siguin com un diari personal.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: