El llibre de la jungla

31 01 2013

Resum

El llibre de la jungla, és una col·lecció de històries, que va ser publicada el 1894 per l’escriptor britànic Rudyard Kipling. Totes elles es basen en històries protagonitzades per animals de la índia, que plantegen lliçons morals.

Tot comença amb l’atac d’en Shere Khan(tigre) al poblat natiu on un matrimoni perd el seu fill intentant fugir de la bèstia, aquest es topa amb una llopada, formada per un parell de llops, Ramm i Raksha salven al jove noi del tigre, i l’acullen com a el seu propi fill, i li donen el nom de Mowgli (granota) ja que era l’únic membre de la llopada sense pel. Més tard quan el petit cadell humà es va fer mes gran, va ser presentat davant del Consell de la Roca, aquest és el màxim poder dins la llopada i discuteixen per que Mowgli sigui acceptat com un més de la llopada, Akela; el líder del consell, assenyala que segons les seves lleis de la jungla es necessita una ofrena per que en Mowgli sigui acceptat: Llavors Bagheera, que era la pantera negra que ensenyava a caçar als llops, ofereix un bou que ha caçat i Mowgli passa a ser de la llopada.

En Mowgli com qualsevol altre llop, és instruït en la llei de la jungla, per tenir tots els valors que un llop ha de tenir, en Baloo és el que l’entrena, és un vell ós bru. Amb ell viu moltes aventures que li ensenyen lliçons morals, com la confiança excessiva es perillosa i aprèn a treballar en grup i a viure com un animal. Un de les aventures més importants que Mowgli passa amb Baloo i Bagheera és en el poblat Bandar-Log, poblat per micos sense lleis i perillosos. Més tard Mowgli es va anar fent gran i la diferencia entre ell i la llopada era més exagerada, després va ser expulsat de la llopada i el van portar al poblat de natius, on no va a viure amb la seva mare biologica, no va saber adepta-se molt be, després de tota la seva infància formant part de la jungla, allà treballa pasturant els bous. Shere Khan vol aprofitar el moment en que Mowgli esta sol per ser més fort i aprofitar-se’n, però Mowgli també es volia venjar de Shere Khan i amb l’ajuda d’Akela i el llop Gris, germà de Mowgli, aconsegueix que tot el remat de bous aixafi per complet a Shere Khan.

Ja complerta la seva tasca Mowgli es va disposar a viure per sempre amb els humans, però van haver de deixar aquell poble per que els natius els van exiliar pensant-se que Mowgli era un esperit maligne, ja que podia parlar amb els animals. De manera que tots dos van escapar a un poble governat per britànics, amb les seves lleis i justícies.

Valoració Personal

Crec que aquest llibre te unes finalitats morals bastant interessants, que estan expressades per l’autor en forma de conte per ajudar aixi als nens a entendreles. Per altre banda a mi el llibre m’ha recordat la meva infància, ja que tenia la pel·lícula i els llibres adaptats, i amb l’original a augmentat els meus coneixements de la història.

Adrià Gasull Velasco 3A

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: