MOBY DICK

26 01 2013

RESUM
La història és narrada per Ismael, que explica com es va embarcar al costat del seu amic, Queequeg (nadiu d’una illa del Pacífic), en un vaixell balener anomenat «Pequod».

El vaixell salpa per començar a caçar balenes i allà apareix el capità Ahab . Quan Ismael el veu, sent que esta posseït. Ahab a recorregut els mars, durant molts anys, caçant balenes. En una ocasió, al pacífic va trobar una balena blanca, monstruosa, que va destrossar el seu vaixell i li va arrencar una cama, desitjant-lo, amb una cama de pal, ple d’odi, per venjar-se de la balena, a qui anomenen “Moy Dick”. Així comença el viatge.

A través de moments de bonança, tempestes i huracans, el “Pequod” navega pel atlàntic, envolta Amèrica del sud i el cap de forns, i s’endinsa en el Pacífic. Passen al costat de vaixells nàufrags, a vaixells baleners rivals i per altres embarcacions que els porten notícies de Moby Dick.

Per fi veuen a Moby Dick, monstruosa, blanca i terrible. Moby Dick es torna, brama, i ataca, envesteix i colpeja, sota el vaixell amb la seva poderosa cua, el trenca i destrueix.

Mentre el vaixell s’enfonsa, portant a Ahab i a tota la seva tripulació a la mort, un que hi havia al vaixell, flota com un suro, a aquest s’agafa Ismael quan es produeix la catàstrofe final. Només se salva ell per explicar els fets.

OPINIÓ PERSONAL
M’ha semblat un llibre molt intrigant i entretingut. El recomano a qui li agradin els llibres d’aventura.
Crec que és una mica irreal, ya que pot ser impossible trobar una balena en tot el Pacífic.

Paula Calvo 3B

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: