Robinson Crusoe

20 01 2013

RESUM

Robinson Crusoe desobeint els desitjos del seu pare s’embarca en un llarg viatge com a mariner a bord d’un vaixell de negocis. Durant aquest, una gran tempesta abat el vaixell en què viatjava, i malgrat els molts esforços per salvar el vaixell i als seus companys no aconsegueix res, excepte salvar la seva pròpia vida naufragant a una illa deshabitada a la Costa d’Amèrica, prop de la Boca del Gran Rio de Oroonoque. Sense cap sortida comença a discórrer en les seves desventures.

Crusoe comença,a formar el seu propi món a l’illa solitària, que serà durant 28 anys la seva pròpia manera de vida. A poc a poc, Robinson Crusoe aconsegueix habituar a l’hàbitat, té la seva pròpia llar, la seva manera per aconseguir menjar i la seva pròpia cabana on dormir i descansar.

Passen els anys, fins que arriba un bon dia en què sorprèn a la platja a una tribu de caníbals la qual amb ritus salvatges matava a sang freda. Heroicament aconsegueix rescatar el que serà durant molt de temps servent i fidel amic seu Friday. Crusoe li ensenya a parlar anglès, a conrear, comportar-se de manera civilitzada, però sobretot a reconèixer Déu com el Totpoderós.

Després de diversos mesos, la tribu torna, però aquesta vegada porta com presoners a gent civilitzada anglesa. Amb l’ajuda de Friday aconseguirà rescatar. Aviat tots aconseguiran la seva proposta, escapar de les urpes de la mort i caure en mans de la bona fortuna  tots aconsegueixen tornar al seu país natal i Crusoe acompanyat de Friday aconsegueix tornar a Anglaterra i arriba a convertir-se en un bon comerciant.

BIBLIOGRAFIA

Daniel Defoe (Londres, 1660, 21 d’abril de 1731) va ser periodista i novel·lista, considerat avui dia el fundador de la novel·la realista a la Gran Bretanya. Va ser arrestat per publicar “El mitjà més ràpid per a acabar amb els dissidents”. L’any 1703. Després de passar gran part de la seva vida com periodista, creant quantitats ingents de material,  en només tres anys publicà les tres obres literàries que l’han fet cèlebre, una d’elles Robinson Crusoe.

VALORACIÓ

 A mi particularment m’ha agradat molt, és un llibre que n’avia sentit a parlar molt bé d’ell i sempre he tingut ganes de llegir-lo fins que e pensat que ara seria el moment per aprofitar i llegir-lo. Me’l va recomanar el meu oncle que feia poc que se’l havia llegit

PAU CLAPÉS

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: