Jane Eyre

20 01 2013

Resum:

Jane Eyre, era una nena que va quedar orfe, quan era molt petita, i va anar a viure a casa del seu oncle Mr Reed, germà de la seva difunta mare. Quan va morir Mr Reed li va encarrega a la seva esposa que criés a la Jane com si fos filla seva. Però Mrs Reed, no va voler a aquesta nena, que per a ella no tenia res destacable ni bo, no era una nena maca ni dòcil, i el menyspreu que sentia per la Jane, també ho sentia pels seus fills. El seu cosí John la va agredir,  ella es va defensa, però la van castigar, la seva tia va prendre la decisió d’enviar-la a una institució semibenéfica, per la seva educació.

Quan va arribar  la Jane al col·legi de Lowood, una institució regida per Mr Brocklehurst, un home dur i rígid, va ser dura però va fer amistat amb Helen Burns, la seva primera amiga, i que l’ajudava a integrar-se a l’escola.
Un brot de tifus a l’escola, va matar a moltes de les alumnes, i també va matar a Helen.
Jane Eyre, va acabar els seus estudis en Lowood, iva  passar dos anys allà com a professora.Va anar Thornfield, on va fer d’institutriu  La casa pertanyia a Mr, Rochester, un ric hisendat, i allà va descobrir el seu primer amor. El secret que Mr Rochester guardava amagat la va portar sense saber-ho a conèixer a una altra part de la seva família que no coneixia.

Biografia de l’autor/a:

Charlotte Brontë Va néixer a thornton el 1816 i va morir a Haworth el 1855. Va ser una novel·lista i poeta anglesa i la més gran de les tres germanes Brontë. La seva novel.la més coneguda és Jane Eyre.

La publicació de Jane Eyre 1847,  va tenir un gran èxit, va consagrar Charlotte com a escriptora després que la seva primera novel·la, The professor, publicada pòstumament el 1856, va ser rebutjada per diversos editors. Altres obres d’aquesta escriptora són Shirley 1849 i Villette 1853.

Opinió personal:

Al principi, no es que t’enganxi molt, perquè es fa una mica pesat, però conforme va passant la història et va enganxant més i més.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: