Les aventuras de Tom Sawyer.

17 01 2013

Les aventures de Tom Sawyer

Aquesta novel·la està escrita per Mark Twain.

BIOGRAFÍA DE MARK TWAIN:

Marc Twain no és el seu nom verdader, es un pseudònim que li van posar. El seu nom real es:  Samuel  Langhorne Clements. Va néixer el 30 de novembre de 1835 a Florida. Va ser un escriptor molt important. Era molt important a la seva època, perquè coneixia a molta gent. Va ser el sisè fill de la seva família. Va començar a viatjar i ell escrivia diaris i això el va fer popular. Feia molts viatges i explicava tot el que li passava. En un viatge d’aquest va conèixer al seu futur cunyat que li va ensenyar una foto de la seva germana i ell explicava al diari que es va enamorar a primera vista. Més endavant es van conèixer en persona i van tenir fills. Va morir el 21 d’abril de 1910 a EUA.

 

RESUME DEL LLIBRE:

El llibre va de un noi que viu amb la seva tia perquè es orfe, al cantó del riu Missisipi amb la seva tia, una persona molt estricta. Tom es un nen petit que té ganes de explorar i saber el que hi ha al mon però no vol viure de la manera dels adults, vol viure a la seva manera. Es un nen molt entremaliat que ho vol saber tot i li vol treure suc a cada cosa. Ell va conèixer a un nen que es van fer inseparables anomenat Huck. Una nit van agrafar un gat mort i van anar al cementiri a fer un conjur perquè se li triessin els grans de la cara. Allà seran testimonis de un assassinat de un indi que mata a un metge. L’indi aprofita a un alcohòlic per fer-li les culpes. Els dos nens fan un pacte per no dir res. Tom va en una cova i el nen es perd, el pobre es posa en contacte i allà mor Joe, l’indi assassí perquè posen una planxa de ferro perquè no passi res mes. Els nois tornen a la cova i troben un tresor que havia deixat Joe i es fan rics i es converteixen en herois.

 

DESCRIPCIÓ D’UN PERSONATJE:

Tia Polly és la tia del nen. Vol una vida normal per el seu nebot ja que ella té la responsabilitat. S’enfada perquè no aprofita tot allò que no li don. Castiga sovint a Tom.

 

 

VALORACIÓ:

Aquest llibre me ha agradat molt perquè es de aventures i me agraden els llibres de misteri.

 

IRENE FUENTES GARCIA

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: