El Gos Dels Baskerville

3 12 2012

Títol: El Gos Dels Baskerville

Autor: Sir Arthur Conan Dyole

Moviment literari: El gènere d’aquesta novel·la és el misteri i l’època de la narració es el segle XIX . Que té com a característiques principals:

–  Apareix un detectiu, en aquet cas Sherlock Holmes, que sempre acaba resolvent l’enigma al final de la novel·la.

– La narració es gaire extensa

– La novel·la s’explica en llocs diferents, no en el mateix espai

Resum del llibre:

L’estranya mort dir Charles Baskerville li va interessar a Holmes, sobretot per la llegenda que li va explicar el Dr Mortimer sobre “el gos dels Baskervillle”, la qual deia que hi havia un monstruós gos que assassinava a tots els Baskerville en l’erm de la mansió de Devonshire.

Mortimer va tornar amb Sir Henry Baskerville, l’únic hereu de la mansió, perquè els detectius li informaran de la llegenda. Abans d’anar a la casa de Holmes, a Sir Henry li va desaparèixer una bota (un detall en aquests moments sense cap importància, que després prendria més protagonisme). Holmes va decidir que Watson aniria amb Sir Henry a la mansió i, que aquest li informaria de tot l’important que succeís. L’endemà Watson va conèixer als veïns, James Stapleton i la seva germana, la senyoreta Stapleton, que creient que Watson era Sir Henry el va advertir que estava en perill. A Watson li va resultar estrany, ja que, quan el seu germà es va acostar es call de cop, mentre sentien el rugit del gos. També van conèixer a Frankland, un antic advocat, pare de la oblidada Laura Lyons.

Watson i Sir Henry van descobrir que cap uns dies s’havia escapat un pres, Selden germà d’una de les serventes de Sir Henry.

Holmes va aparèixer per sorpresa mentre Watson estava veient unes cabanes neolítiques, i li va explicar que sempre havia estat allà i que havia interrogat mistress Lyons, que havia tingut una relació amb Stapleton.

Watson i Holems intercanviar informació i van arribar a la conclusió que l’assassí era Stapleton i, que la senyoreta Stapleton no era la seva germana sinó la seva dona.

Era de nit quan en l’erm van sentir un soroll espantós, estaven desesperats per Sir Henry i van córrer cap a ell, van trobar el pres amb el crani aixafat, ja que el gos va creure que era Sir Henry per l’olor característica de la seva bota, anteriorment esmentada.

Holemes i Watson van fer creure que se’n van anar a Londres, però en realitat anirien a recollir al tercer detectiu, Lestrade, que els ajudaria a capturar Stapleton.

Sir Henry va ser convidat per Stapleton a sopar. En sortir de la casa d’aquest, va passar per l’erm i davant es trobaven els tres detectius disposats a capturar l’assassí de totes les morts dels Baskerville. A l’estona d’entre la boira va aparèixer el gos, Sir Henry va començar a córrer, Holmes va sortir del seu amagatall i li va disparar, el gos va callar a terra, ja havia mort. Al contrari que el gos, Strapleton aconseguir escapar. Watson i Holmes van acudir a la dona de Strapleton, l’únic que la dona va poder fer va ser ensenyar el pantà on guardava al gos.

Dies després, es van reunir tots a Londres i Holmes els va explicar el resum del cas, i va decidir que tot descansaria durant uns dies.

Valoració: Aquet llibre m’ha agradat ja que va sobre misteri i el detectiu és Sherlock Holmes. Casi bé tots els llibres de misteri m’agraden i per això també m’ha agradat aquet. Apart els capítols no m’han semblat gaire llargs i a sobre eren entretinguts i això ha fet que m’agradés més.

Recomanació: Recomano aquet llibre a la gent que li agradi el tema del misteri i la intriga i també si li agrada llegir. Te un vocabulari força senzill.

 

 

 

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: