Seny i sentiment .

2 12 2012

Títol: Seny i sentiment

Autor: Jane Austen

Moviment literari al qual pertany: 

Aquest llibre està ambientat en l’època de finals del segle XVIII i pertany al moviment literari del romanticisme, que va ser un moviment cultural que va reaccionar contra el neoclassicisme. Va aparèixer a Europa a principis del S.XIX. Les característiques més importants del romanticisme van ser: La defensa i el predomini de la imaginació i els sentiments sobre la raó, la expressió dels sentiments més purs i apassionats, en aquest cas, l’amor i la tristesa.

Resum del llibre:

Les protagonistes d’aquest llibre són dues germanes: la  Elinor i la Marianne, de caràcters totalment diferents. La Elinor, és tranquil·la i prudent, en canvi la seva germana és impulsiva i molt sensible. La família de les dos germanes està composta per la mare, una altra germana més petita, la Margaret i un germà Jhon, només de part de pare, que es converteix en la figura masculina de la família després de la mort del pare, el que va causar que patissin pobresa.  La família es va mudar a un altre poble i les dues germanes van conèixer a diferents homes. La Elinor, va començar a sentir coses per l’Edward, un noi de família adinerada, no massa guapo però intel·ligent i la Marianne es va enamorar d’en Willoughby, un noi guapo. Les dues germanes van patir per amor, la qual cosa va implicar que maduressin i  s’ajudessin mútuament fins que finalment es van adonar dels seus sentiments de debò. La Elinor es va casar amb l’Edward i la  Marianne amb el Coronel Brandom, que van anar a viure a prop de l’altre parella per així poder visitar-se freqüentment.

Valoració personal del llibre:

Aquest llibre m’ha agradat perquè explica una història  sobre l’amor i el desengany a través de dos personatges oposats, que viuen els sentiments d’una manera diferent des de molt a prop. És un llibre que enganxa i a mesura que vas llegint et pots sentir identificat en algunes ocasions .

Recomanacions:

Per a tota la gent que us agradin les novel·les d’amor, amistat, desengany i traïció, us recomano aquest llibre ja que descriu perfectament totes aquests sentiments i sensacions.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: