Robinson Crusoe

2 12 2012

Titol: Robinson Crusoe

Autor: Daniel Defoe

Resum:

Robinson Crusoe desobeint els desitjos del seu pare s’embarca en un llarg viatge com a mariner a bord d’un vaixell de negocis. Durant aquest viatge una gran tempesta colpeja el vaixell , i malgrat els molts esforços per salvar el vaixell i als seus companys no aconsegueix res, excepte salvar la seva pròpia naufragant a una illa desabitada a la Costa d’Amèrica, prop de la Boca del Gran Rio de Oroonoque. Només i sense cap sortida comença a discórrer en les seves desventures i en el fet que Déu li ha assignat aquest futur com a càstig a tots els errors que ha comès.
Durant aquest transcurs de la seva vida com nàufrag s’embarca la seva imaginació en un llarg viatge: en arribar a l’illa es troba desemparat i comença per resoldre el seu ‘cau’, és a dir, un lloc on resguardar-se dels perills que li puguin aguaitar.
A poc a poc, Robinson Crusoe aconsegueix un hàbitat, té la seva pròpia llar, la seva manera per aconseguir menjar i la seva pròpia cabana on dormir i descansar.
Passen els anys, fins que arriba un bon dia en què sorprèn a la platja (prop d’on tenia la seva cabana) a una Triu de caníbals la qual amb ritus salvatges mataven a sang freda. Aconsegueix rescatar el que serà durant molt de temps servent i fidel amic seu: ‘Friday’.
Crusoe li ensenya a parlar anglès, a conrear, comportar-se de manera civilitzada, però sobretot a reconèixer Déu com el Totpoderós.
Després de diversos mesos, la tribu torna a la platja, però aquesta vegada porta com presoners a ‘gent civilitzada’ anglesa. Amb l’ajuda de Friday els aconseguirà rescatar. Tots aconsegueixen tornar al seu país natal i Crusoe acompanyat de Friday aconsegueix tornar a Anglaterra i arriba a convertir-se en un bon comerciant.

Valoració: és un molt bon llibre, molt interesant i dels que no pots parar de llegir perquè vols saber que continua passant i com se les va arreglant a l’illa.  No és un llibre massa complicat, no hi ha molt lèxic difícil, hi ha molta varietat de textos, molts descriptius.

Recomanació: el recomano per a la gent que li agradi les aventures i una mica de acció, i que li agradi llegir una mica.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: