Orgull i prejudici

2 12 2012

Títol: Orgull i prejudici

Autora: Jane Austen

Moviment literari: Romanticisme

  • Dóna més importància als sentiments que a la raó.
  • Reacciona contra la Il·lustració i el Neoclassicisme.
  • Té un fort sentiment nacionalista.
  • Mostra un gran interès per a la població rural i natural.
  • Es preocupa, generalment, per l’individu, la intuïció i la imaginació.
  • Defensa una obra imperfecta, inacabada i oberta.

Resum: La història recau sobre la família Bennet, que està formada per els pares i cinc filles, encara solteres. El desig més preuat de la seva mare és veure-les totes casades, cosa que pel que sembla no serà fàcil. Però això canvia amb l’arribada de Bingley i Darcy, el seu millor amic, a Hertfordshire. Bingley és un jove ric i solter que, des del primer dia que veu Jane, la primogènita dels Bennet, no pot evitar enamorar-se’n. Pel que fa a l’altre noi, es pot dir que no té el mateix caràcter amable i planer que Bingley, sinó tot el contrari, és orgullós i es creu superior a tots els habitants de Hertfordshire. De seguida, entre ell i la segona filla dels Bennet, Elisabeth, neix un sentiment potent d’odi. Un bon dia, quan tothom es pensava que l’amor entre Bingley i Jane acabaria amb el seu casament, el noi se’n va inesperadament, el que comporta una gran depressió a Jane. Durant els viatges que fa Elisabeth, primer amb la seva amiga Charlotte i després amb els seus oncles, els senyors Gardiner, descobreix a què ha estat deguda la misteriosa marxa de Bingley i, també, que el veritable caràcter de Darcy no és el que coneix, sinó un completament diferent que li farà canviar la seva opinió envers ell. Finalment, després de tots els canvis que han sofert els personatges, el desig de la mare es compleix, pel que fa a la major part de les filles Bennet, fet que aporta a la família una gran felicitat. 

Valoració: Aquest llibre m’ha agradat molt i, sens dubte, és un dels meus preferits, ja que, els llibres que tenen l’amor com a tema principal, són els meus preferits. A més, també està molt ben escrit i, tot i que hi ha trossos que no capten gaire l’atenció, quan la història torna a recaure sobre els personatges principals, no pots parar de llegir perquè necessites saber com acabarà. En general, és un llibre molt ben escrit i que no pots parar de llegir-lo un cop has començat. 

Recomanació: Recomanaria aquest llibre a totes les persones que els hi agraden molt els llibres romàntics, perquè és el tema que tracta majoritàriament i a qualsevol que li agradi llegir o que no, ja que no és un llibre de difícil lectura. 

 

 

 

 

 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: