ORGULL I PREJUDICI

2 12 2012

TÍTOL: ORGULL I PREJUDICI

AUTOR: Jane Austen

EDITORIAL: Bambú

D’ON E TRET EL LLIBRE?

El llibre l’he tret de la biblioteca de Sarrià de Ter.

MOVIMENT LITERARI:

Pertany al moviment literari del romanticisme. Les característiques principals del romanticisme són: amor apassionat i orgullós.

RESUM:

En aquesta novel·la apareix una família anglesa de cinc filles. La mare vol veure a totes les filles casades amb homes de una bona classe social. Un dia arriba a la ciutat un home solter i ric, en Bingley. La mare al assabentar-se fa el possible per emparellar-lo amb alguna de les seves filles.  Jane, una de les filles de la família, la més gran, s’enamora del senyor Bingley, i aquest d’ella. La senyora Bennet ( mare ) va fer de “Celestina”, la qual cosa va causar una situació incomoda per la família, el senyor Bingley i gent del entorn. El senyor Dancy, íntim amic del senyor Bingley, es porta molt malament amb els Bennet simplement perquè són d’una classe social inferior a la seva. El senyor Dancy es porta especialment malament amb Elizabeth, la germana petita de Jane. El senyor Bingley li sugereix al senyor Dancy que tregui a ballar a Elizabeth, el sr.Dancy respon que no, que no per ell no és suficient guapa i mantenen una conversació, per desgràcia Elizabeth els sent. El sr.Bingley està molt enamorat de Jane, però aquest o demostra més que ella, mentrestant el sr.Dancy comença a sentir atracció per Elizabeth però aquesta des de el ball no vol saber res. El sr.Dancy fa marxar al sr.Bingley fent-li creure que Jane no està enamorada d’ell i tot perquè ell no es vol quedar perquè s’està enamorant de Elizabeth. Finalment la novel·la acaba quan el sr.Bingley es retroba amb Jane i es casen, aquesta situació causa que el sr.Dancy i Elizabeth es declarin el seu amor, aquets també s’acaben casant.

VALORACIÓ:

És un llibre fantàstic que et permet veure dos històries d’amor paral·leles. És fàcil de llegir i entendre , també és molt entretingut, t’enganxa fins al final. Es una trama que et va descobrint sorpreses inesperades.

RECOMANACIÓ:

Recomano aquest llibre a totes aquelles persones que els hi agraden les histories d’amor. També aquelles que els hi costa trobar un llibre que els hi enganxi, ja que aquest t’obliga  a llegir el capítol següent perquè vols saber que passarà.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: