No es pot tirar llenya al foc

2 12 2012

Títol: No es pot tirar llenya al foc

Autor: Lleó Tolstoi

Moviment literari:  

Aquest llibre pertany al moviment literari del segle XIX, les característiques principals són que  dóna més importància als sentiments que a la raó, reacciona contra la Il·lustració i el Neoclassicisme, mostra interès per lo rural i natural, defensa la obra imperfecta, inacabada i oberta.

Resum del llibre:

Aquest llibre es basa en un recull de contes de l’autor. El llibre que he escollit per resumir es titula Història veritable.

Aquesta historia es centra en el mercader Ivan Axènov. Era un jove mercader amb molts de diners que li agradava molt beure. Un dia va decidir anar a una fira de Nijini Novogorod, ho va organitzar tot i quant ja estava a punt de marxar la seva dona li va demanar que no marxes encara, que havia tingut un mal son en el que és treia el barret i tots els seus cabells eren blancs, el mercader no s’ho va prendre en serio i sen va riure, pot després de haver-se acomiadat de tots va marxar.  De camí va trobar-se amb un altre mercader al que coneixia i van fer part del camí junts, fins que es van parar en un hostal a passar la nit. Com Ivan no dormia gaire a la matinada es va posar em marxa, més tard de camí es va parar en un altra hostal per alimentar als cavalls i el va para un comissari culpant-lo de haver assassinat al altre mercader amb el que va passar la nit, Ivan desconcertat no sabia que dir quant van trobar un ganivet ple de sang a la seva maleta. El van culpar de tot i el van portar a Siberia va estar empresonat vint-i-cinc anys. Un dia va aparèixer un nou pres Makar, del qual Ivan va descobrir que havia sigut l’autèntic assassí del mercader. Ivan va intentar mantenir-se distanciat d’ell, però una nit mentre no podia dormir Makar, se li va acostar i  li va explicar que estava intentant fugir per un túnel i que cada dia a la hora de treballar omplia les botes de sorra que treia del túnel i la tirava, aquest va demanar que l’ajudes, però Ivan es va negar. Llavors Makar el va amenaçar que si deia alguna cosa el mataria. Al dia següent els soldats van sorprendre a Makar mentre tirava la sorra de les sabates i van interrogar a tots els presos per saber qui havia fet el forat. Com ningú sabia res, el director va preguntar a Ivan l’home més sabí però aquest no va dir res. A la nit Maker se li va acostar de nou a la llitera i va confessar que ell havia sigut qui va matar al mercader i que també anava a matar-lo a ell però al sentir fressa va marxar inculpant-lo de tot, Makar va dir li que confessaria i que l’alliberarien però Ivan va dir que no ho fes ja que ja no li quedava res. Quan l’ordre d’alliberar a Ivan va arribar a Siberia aquest ja havia mort.

Valoració del llibre:

Aquest llibre consta de molts altres contes, i en general  m’han semblat histories fetes per pensar i histories que donen consell de vida. També m’ha semblat un llibre amb paraules bastant cultes que s’avien de buscar el significat.

Recomanació del llibre:

Aquest llibre el recomano a tot aquell al que li agrada molt la lectura i les histories fetes per pensar.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: