L’illa del tresor

2 12 2012

Títol: L’illa del tresor

Autor: Robert Louis Stevenson

Moviment literari al qual pertany (característiques principals):

El gènere de aquesta novel·la per a joves, és l’aventura. Les característiques principals són:

La narració és extensa.
La historia transcorre en varis llocs.
L’acció principal pot estar acompanyada per altres accions secundaries.
Hi ha riscos, viatges, misteri, intriga.

Resum del llibre:

El llibre ens parla de un adolescent dit Jim Hawkins que és el protagonista i treballa a la taberna dels seus pares que te de nom ” l’Almirall Benbow ”. Un dia entra en Billy Jones, un mariner, que al cap de 10 dies, mor. Després, en Jim li agafa un llibre i un mapa i veu que existeix un tresor. En Jim, en Livesey (doctor) i en Trelawney, van a buscar el tresor amb el vaixell i busquen tripulants perquè vagin amb ells. Un dia es troben a en Silver, ell és un vell mariner que vol tornar cap a mar. Contracten a en Silver perquè sigui el cuiner i ell busca a els altres tripulants. En Jim descobreix que en Silver es vol apoderar de el tresor i de tot el vaixell i ho descobreix quan cau en una caixa de pomes. En Silver agafa alguns tripulants del vaixell i en Jim també. Quan arriben a l’illa, el primer grup es refugia a una cabana. En Jim sense que ningú sàpiga res, marxa i va a recuperar-lo. Quan en Jim torna a la cabana veu que no hi ha ningú i és que els seu grup ha fet un pacte amb en Silver perquè els deixi marxar. En Silver arresta a en Jim i van a buscar el tresor amb ell empresonat. Quan arriben allà veuen que no hi ha el tresor i és que el Jim, un de el seu bàndol va agafar el tresor i el va amagar a un altre lloc. En el moment en que veuen que no hi ha el tresor, els amics de en Jim el venen a salvar i arresten a en Silver. Desprès van a la cabana de en Ben Gunn l’amic de en Jim i agafen el tresor i el posen al vaixell. En arribar a Bristol en Silver s’escapa i es posa a una part del botí. Al cap de uns dies, en Jim descobreix que encara quedava una part del tresor a l’illa però no va a buscar-lo.

Valoració:

Jo he trobat que és una historia molt entretinguda i que t’intriga molt i a mi m’agraden les histories d’aquestes. També és molt interessant. M’ha agradat molt.

Recomanació:

Jo recomano aquest llibre a les persones que els hi agradi la intriga, el mon dels mariners, vaixells, aventures. Crec que a les persones que els hi agradi llegir aquest llibres amb tanta intriga, seria molt més conegut.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: