L’illa del tresor

2 12 2012

Títol: L’illa del tresor

Autor: Robert Louis Stevenson

Moviment literari al qual pertany (característiques principals):

La novel·la “L’illa del tresor” pertany al moviment d’aventures; les característiques principals són:

  • Són narracions extenses.
  • Pot haver-hi més d’una acció alhora, però sempre amb una principal.
  • Els llocs on transcorre l’història són variats.
  • Els personatges són marginals (la majoria).

Resum del llibre:

El protagonista es un adolescent, en Jim Hawkins que treballa amb els seus pares a la seva taberna, L’almirall Benbow. Un dia arriba a la taberna un vell mariner, en Billy Jones. Al cap de pocs dies, es mor i en Jim li agafa un mapa i un llibre i descobreix l’existència d’un tresor. Juntament amb el doctor Livesey i en Trelawney s’embarquen a fer una expedició per anar a buscar-lo. Busquen tripulants perquè vagin amb ells i un dia es troben amb en Silver, un vell mariner que vol tornar a la mar. El contracten de cuiner i ell troba la resta de la tripulació. Durant el viatje, en Jim cau dins un barril de pomes, i des de dins, descobreix que en Silver es vol apoderar del vaixell i del tresor. A partir d’aquest moment, la tripulació es divideix en dos, uns dirigits per en Jim i els altres per en Silver. Quan arriben a l’illam el primer grup va a refugiar-se a l’illa a una cabana: L’estacada. Uns dies més tard, en Jim, sense dir res als altres, es dirigeix al vaixell per recuperar-lo. Però quan torna a la cabana, veu que els seus amics han fet un pacte amb en Silver perquè els deixin marxar de l’illa. Els pirates d’en Silver decideixen anar a buscar el tresor amb en Jim com a presoner. Quan arriben al punt, veuen que el tresor no hi és, ja que en Ben Gunn, un home que en Jim havia conegut abans, l’havia canviat de lloc. En aquest moment, els amics d’en Jim venen a salvar-lo i fan presoner a en Silver. Despés van a veure a en Ben Gunn a la seva cova, i s’emporten el tresor cap al vaixell. Quan arriben a Bristol, en Silver aconsegueix escapar-se amb una part del botí. Dies més tard, en Jim descobreix que encara queda una part del tresor a l’illa, que no anirà a buscar.

Valoració

Per mi ha sigut una novel·la molt divertida i entretinguda de llegir, ja que els temes que prefereixo llegir eren al llibre. A més a més, la intriga que hi ha quan són a l’illa és molt enganxadora. També els personatges estan molt ben triats i la història que explica és molt interessant.

Recomanació:

Recomano aquest llibre a les persones que els hi agradai l’aventura, la intriga, els pirates i la recerca de tresors. Crec que als adolescents que els agradin aquests temes seria un llibre que els agradaria molt de llegir.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: