LES NITS BLANQUES

2 12 2012

Títol:  Les nits blanques

Autor: Fiódor Dostoievski (Rússia)

Any de publicació: 1848

RESUM  DEL LLIBRE:

El protagonista és un jove de 26 anys molt senzill, pobre, tímid, solitari i molt imaginatiu, mai ha tingut amics ni ningú am qui poder parlar. Viu en un petit apartament de lloguer amb la seva matrona una senyora gran, en el qual no hi ha gaire comunicació entre ells dos.  Diàriament el jove surt a passejar pels carrers de Sant Petersburg, però a la nit quan passeja pels carrers, s’imagina la vida de les altres persones que veu constantment, objectes, etc.. Aquella mateixa nit es troba per primer cop amb una noia de 17 anys anomenada Nàstienka, viu amb la seva àvia i la criada sorda, sempre ha estat lligada a la seva àvia, ja que passa la major part del temps amb ella, en aquests moment està trista ja que el seu promès li va prometre tornar fa exactament un any i ni tan sols li ha enviat una carta, ella encara els segueix esperant. Per aquesta raó el protagonista la troba plorant,ell com un bon noi, es preocupa per ella i comencen a parlar, però per ell era la primera vegada que parlava amb una noia, entre mig de la conversació noten que entre tots dos que s’atrauen i es comencen ha agradar. Quan ja es fa tard el noi insisteix en acompanyar-la a casa la noia li començà a explicar que es sentia molt sola, així que a l’endemà es citen per continuar parlant ja que el noi també es sent d’aquesta manera, però ella li posa una condició la qual era que no la arribes a estimar. Quan  arriba la segona nit, tots dos acudeixen a la cita tal i com havien dit, comencen a parlar sobre les seves vides i quan entren en confiança el protagonista expressa els seus sentiments en el qual li diu que està content de haver-la conegut, ja que seran grans amics. Entre la tercera i quarta nit el protagonista és dona conte que s’ha enamorat completament d’ella, però com és un home honrat l’ajuda a escriure una carta per el seu promès, ja que encara se l’estima, Nàstienka perd l’esperança ja que creu  que no li respondrà, finalment tots dos es sinceren en el qual la noia li diu que l’estima molt com amic perquè no s’ha enamorat d’ella. Al cap de dos dies com el promès no va respondre, Nàstienka va dir que ja no l’estimava, així que tots dos es demostren el seu amor mutu, comencen a fer plans per el seu futur, però desgraciadament quan ja ho tenen tot organitzat apareix el famós promès ella li fa un peto al protagonista i marxa amb el promès. Al matí, li arriba una carta al noi on li diu que l’estima com amic, i que la pugui perdonar per el que va fer.

VALORACIÓ PERSONAL:

Aquest llibre m’ha agradat, ja que l’he trobat bastant interessant, perquè el que li ha passat al protagonista de l’historia li pot passar a qualsevol de la vida real. És un llibre en el qual t’esperes un final i es el contrari del que has pensat.

RECOMANACIONS:

Recomano aquesta llibre a tots aquells que els hi agradi les novel·les, de amors complicats que mai es correspondran i amb un final inesperat. És un llibre fàcil de llegir apte per tothom.

Aida  Milena Sánchez

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: