LA MÒMIA

2 12 2012

Títol: La mòmia

Autor: Sir Arthur Conan Doyle

Editorial: Laertes

Any d’edició: 4ª Abril 1991

 

Resum del llibre:

En una torre de la Universitat d’Oxford, atesos per un criat anomenat Thomas Styles que viu a la planta baixa, hi viuen tres estudiants: William Monkhouse Lee en el pis inferior, Edward Bellingham al mig i Abercrombie Smith en el pis superior.  A Smith l’avien avisat de que, com que encara no havia fet amistat amb els seus veïns, que anés amb compte, perquè Lee i Bellingham no es portaven gaire bé. Smith va començar a fer amistat amb Lee. Un dia al vespre, mentre Smith estava estudiant va sentir varis crits i, al cap d’una estona, va arribar a la seva habitació, ben esvarat, Thomas, demanant que baixés, ja que Smith estudiava medicina. Quan varen entrar a l’habitatge de Bellinham es varen trobar amb una habitació plena d’estàtues i escrits egipcis, i el més impactant va ser el baül i la mòmia que hi havia dins. Bellingham estava a la seva butaca desmaiat, i quan Smith el va anar a mirar, es va despertar. Edward Bellingham feia una cara d’espantat, estava en xoc mirant aquella mòmia. Les olors d’herbes envoltaven aquella habitació. Bellingham va dir als altres estudiants que ja podien tornar-se a la seva habitació, que no era el primer com que l’hi passava. Els nois varen tornar a la seva habitació.

Des d’aquell moment, varen començar a passar coses molt esgarrifoses. Varen intentar afogar a Hastie, varen intentar matar a Thomas, i es sentien sorolls i passes al vespre. Smith, intrigat per saber el què era aquella cosa que rondava per la torra, va començar a investigar què podia ser el que provoqués aquelles situacions. Un dia, quan va anar a fer un bol perquè no podia dormir, Smith va notar que alguna cosa el seguia entre la foscor de la nit, Abercrombie Smith va començar a córrer, espantat per si era allò que més sospitava que podia ser l’ésser tan prim, alt i àgil que el perseguia. Smith va corre fins entrar a l’habitatge den Hastie, i desprès va explicar el que l’hi havia passat i a quina conclusió havia arribat Smith.

Un cop li va explicar tot el que l’hi havia passat i a la conclusió en què havia arribat, Smith va demanar a Hastie que l’hi deixés una ploma i un paper per escriure totes les seves afirmacions i quan acabà, demanar que Hastie firmés com a testimoni per si l’empresonaven per assassinat. Tots dons varen anar a l’habitatge de Bellingham. Smith va arribar i va apuntar amb la pistola i  seguidament va treure el seu punyal amagat i li va donar a Bellingham perquè destrosses la mòmia i després la cremés, tenia un cert temps si no volia que Smith el matés amb la pistola. Després d’una mica de discussió, Bellingham ho va fer.

Valoració personal del llibre:

Aquest llibre m’ha agradat, ja que és de misteri sobrenatural i intriga, no saps mai el que pot passar, i a més està molt ben redactat.

Recomanacions:

Jo recomano aquest llibre a les persones que els hi agradin els llibre d’intriga i misteri sobrenatural. La recomano llegir a partir dels 12 anys.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: